Ugens crush: To mænd fra søde chick-lit romaner

Det er så nemt at forelske sig i de karakterer, man ser på film. Oftest ser skuespillerne godt ud, er stylet perfekt til rollen og leverer replikker, der skaber de perfekte rammer om deres personlighed – lige til at sætte tænderne i for os kvinder. Men den fordel har mænd i bøgerne ikke. De skal skabes af ord og sætninger, der skal sælge dem til læseren. Og hvem har ikke oplevet at læse en bog, for derefter at se filmen og være helt utilfreds med den skuespiller, der er blevet valgt? For i bøger er læseren 100% i førerrollen, og kun fantasien sætter grænser.

Personligt var jeg dybt skuffet, da Twilight-filmene udkom, og jeg så, hvem der var blevet valgt til at spille Edward Cullen. Robert Pattinson er bare slet ikke min drømme mand, og da Edward er en sand drømmefyr, så mistede jeg helt lysten til at se filmen. På den måde kan det være lidt af et sats, når man caster til film, der er baseret på bøger. Og det er endnu en af de grunde til, at bøger oftest vinder over film i mit hjerte. Men hvem har stå stjålet mit hjerte? Hvilken dreng eller mand har jeg lyst til at ride ud i solnedgangen med? Hvem er mit litterære crush?
Jeg nævner blandt andet Edward Cullen – ham som mange pigehjerter banker for. Men jeg tror, jeg er blevet for gammel til drenge, og jeg søger i stedet for en mand. En mand der kan omfavne alle de pigedrømme, jeg har haft, når jeg har tænkt på min fremtidige mand.

 

Pige i tyverne Sophie KinsellaDen mand mødte jeg i en af mine yndlings chick-lit bøger. Eller nærmere bestemt, to af mine yndlings bøger. Og jeg tør godt stå ved det, for jeg har et crush på Ed Harrison fra Sophie Kinsellas roman Pige i tyverne. og jeg har et crush på Zack McLaren fra Jill Mansells To the moon and back.

Ingen af disse mænd indtager hovedrollen i bogen, men alligevel kan jeg ikke glemme dem. Måske fordi de begge er et portræt af den perfekte mand. En rigtig mand med veltrænet krop, et godt job og en masse mellem ørerne, og så formår de at vinde hjertet på den kvindelige hovedperson, der dog først indser sin forelskelse efter et stykke tid.

Og den proces man som læser oplever, der leder op til det første dybe blik, det første kys og realiseringen af kærligheden, der springer frem mellem to mennesker, den vinder mit hjerte. For hvilken kvinde brænder ikke for at møde en mand, der elsker hende så højt, at verden omkring nærmest går i stå? Måske jeg i virkeligheden har et crush på den spæde kærlighed og den eksplosive forelskelse, der udgør de kærlighedshistorier, jeg har stående på min hylde.

“Han sætter en hånd op til min hage og holder om den et øjeblik, som om han udforsker området. Så læner han sig frem og trækker blidt mit ansigt op til sit med begge hænder og kysser mig. Hans mund er varm og sød, og hans skægstubbe strejfer min hud, men det lader han ikke til at gå op i og … åh gud. Ja tak! Alle stikkene er blevet til syngende, dansende lyster. Da han lægger armene om mig og trækker mig tættere ind til sig, strides to tanker i min hjerne.” – Pige i tyverne af Sophie Kinsella

Måske Ed og Zack specielt træder frem, fordi jeg inde i hovedet formår at forme dem til min egen præcise drømmefyr. Deres kække personlighed og gode udseende er egenskaber, som mænd i virkeligheden kan have svært ved at leve op til.

Jeg har et crush på gode mænd, søde mænd og stærke mænd. Mænd som jeg finder i chick-lit romaner, og mænd som jeg møder, når jeg lukker øjnene. Mænd der tør stå ved deres kærlighed og vil kæmpe for den. Og så er jeg en sucker for romantik. Ikke den amerikaniserede pladder slags, men den gode gammeldags romatiske gestus. Jeg vil være det hele værd!

Nena Funk Skov er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Nenaskov.Der er lukket for kommentarer.

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address