Ugens crush: Henry Tilney

Det er et af livets sværeste spørgsmål, og det er et af de spørgsmål, man før eller siden bliver stillet over for og må besvare efter bedste evne: ”Hvilken Austen mand ville du vælge?”

Det er ikke helt så nemt, for de har jo hver især deres kvaliteter, og alligevel er det ikke et spørgsmål, der har efterladt mig tøvende. Når det kommer til Jane Austens bøger, er der kun én mand for mig: Mr. Henry Tilney.

Hvis det her var et ‘Pick A Jane Austen Man’ realityshow, så havde jeg stemt alle Austens andre mænd ud. For Henry Tilney har en kvalitet, der er ingen af de andre, der besidder. Et personlighedstræk der adskiller ham fra mængden og gør ham mere attraktiv end selv den højeste, mørkeste og mystiske mand.

Han har sarkasme. Han har humor.

Henry Tilney

Det er ikke fordi, der ikke er noget tiltrækkende over mænd, der ved første øjekast kan virke kolde og fremmedgjorte, men senere viser sig at være fyldt med varme og kærlighed indeni, bare man giver dem lidt tid. Indimellem har jeg da også selv samme behov for, at der flyver nogle arrige, men sexede gnister i de bøger jeg læser, for der er jo et eller andet over de mænd og kvinder, der får os til at spidse lidt til. Men genvejen til mit hjerte, vil altid være gennem mit smil og min latter. Kan man få mig til at trække lidt på smilebåndet, så er jeg halvt solgt allerede – og det kan Mr. Tilney.

Det skader selvfølgelig heller ikke, at han er både ung, intelligent og rig. Han kan snakke med om bøger, kjoler og er ikke bange for at tage lidt let på de sociale regler, hvis det kan gøre hans udkårne lidt bedre tilpas. Som en lille bonus blev han spillet af JJ Feild i tv-serien, og det er absolut ikke et ansigt, der gør karakteren mindre charmerende.

Henry TilneyHenry Tilney

Jo længere jeg læste i Northanger Abbey, jo mere betaget blev jeg af Henry Tilney, og jo mere overbevidst var jeg om, at et liv med ham på ingen måde ville være kedeligt. For det er en lille smule svært at kede sig, når man ikke kan stoppe med at smile.

Så kan det sagtens være, Henry Tilney er fiktiv, men det er da fantastisk med et crush, der venter tålmodigt ovre på bogreolen, og hvor man altid ved præcis, hvad man kan forvente. Henry Tilney vil altid være min foretrukne Austen-mand. Hvem er din?

Kirstine Sø Dieckmann er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på redbubble.com/people/curz.2 svar til “Ugens crush: Henry Tilney”

  1. Nina siger:

    Åh alle de GIFs med JJ Field giver mig sådan lyst til at se Austenland, hvor han spiller Mr. Henry Nobley “the resident Mr. Darcy”. Austenland er nok min yndlings ikke-Austen Austen film… må have fat i bogen!

    Du taler godt for Henry Tilney, Kirstine! Men min forkærlighed Kaptajn Wentworth er svær at slå :)

    • Rikke Møller siger:

      Orv, ja! AUSTENLAND er en fantastisk film, alene på grund af den charmerende JJ Feild. Han er så vidunderlig.

Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address