Stolthed og fordom i nye klæder

Skærmbillede 2015-08-29 kl. 16.57.47

Som så mange andre blev jeg enormt glad, da jeg hørte, at Stolthed og fordom skulle genudgives. Stolthed og fordom har en speciel plads i mit hjerte, da det var den første Jane Austen-roman, jeg læste. Og jeg har ikke set tilbage siden!

Som del af LOVEBOOKS’ read-along er jeg nu gået i gang med Stolthed og fordom på dansk for første gang, og hvor er jeg glad for, at det er denne udgave, der er min første danske udgave. Jeg synes, Vibeke Houstrups oversættelse er virkelig god. Alt det som jeg frygtede ville ske i oversættelsen har heldigvis ikke fundet sted. Tonen og ikke mindst humoren nærmest siver ud gennem siderne i Austens velkendte stemme, så jeg har indtil videre nydt hvert eneste minut, jeg har haft bogen i hånden. Ikke at det er blevet til så mange minutter endnu, da det er lykkedes mig at følge læseplanen og lægge bogen fra mig hver aften. Hvilket jeg må indrømme, at jeg er lidt stolt af.

På den mere overfladiske side så er jeg vild med designet på den nye udgave af Stolthed og fordom. Det må da være den fineste bog, der er udkommet i år! Den er simpel og klassisk og vil pryde enhver bogreol! Hvilket materiale den er lavet af, skal jeg ikke kunne sige, men det føles lidt kanvasagtigt. Det gør, at den både ligger godt i hånden, og at den føles lidt mere eksklusiv.

Ja, jeg er ret imponeret, men nu var jeg nok også lidt partisk i forvejen! Stolthed og fordom ligger altid højt på min liste. Denne udgave er så fin, at jeg bliver helt glad bare af at kigge på den, og hvis du spørger mig, er det en perfekt julegave!

Jeg må hellere komme i gang med dagens kapitler i LOVEBOOKS’ read-along – læser I med?

Nina Sanderhoff Hansen er gæsteblogger på LOVEBOOKS.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address