Spot på en læser: Kirstine Sø Dieckmann

1

LOVEBOOKS fylder to år, og i den anledning har vi givet ordet til en række læsere. For LOVEBOOKS eksisterer ikke uden læserne – det er jer, vi laver bøger til og for, og der er jer, der giver projektet liv. Kærlighedsbøger har i årevis været en overset genre, men LOVEBOOKS har gjort det til sin mission at italesætte kærlighedsbøgerne, som har så mange dedikere fans. Mød her en af dem.

 

Kirstine Sø Dieckmann

kirstine-1

Kirstine er en 25-årig litteraturstuderend fra Århus. Hun har sin egen bogblog, hvor hun deler boganbefalinger og er desuden gæsteblogger her på LOVEBOOKS. Besøg hendes bogblog her.

Hvilken bog læser du lige nu – og kan du anbefale den? Jeg læser A Brief History of Seven Killings af Marlon James, og den kan absolut anbefales. Det er lidt en gigant at gå i gang med, men jeg er sikker på den bliver en moderne klassiker. Den er helt fænomenal.

Hvilken kærlighedsfortælling har gjort størst indtryk på dig? Må jeg sige to? Jeg siger to. Den første er Jane Eyre af Charlotte Brontë, den gav mig kuldegysninger, sommerfugle i maven og følelsen af selv at være forelsket. Den anden er Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe af Benjamin Alire Sáenz. En roman der rammer mig lige i hjertet, og er så smuk, så rørende og så bevægende at jeg græder, hver gang jeg genlæser den.

Hvem er din yndlingsforfatter i romance-genren? Det er et svært spørgsmål! Jeg har været rigtig glad for Stephanie Perkins, og Jenny Han. De skriver lige til mit hjerte.

Hvem er dit største fiktive crush? Jeg er faktisk typen, der ikke rigtigt får crushes på fiktionelle karakterer, men hvis jeg skulle vælge, så tror jeg, jeg ville forsvinde mod solnedgangen med Hermione Granger.

Kærlighedsromaner bliver ikke så ofte omtalt i de store medier – hvor finder du din inspiration henne? Jeg finder mange gennem Goodreads, bloggere jeg følger eller gennem venner. Jeg stoler generelt ikke så meget på mediernes anmeldelser af kærlighedsgenren, så der finder jeg blogs eller personer, hvis smag matcher min, og så kan de pege mig i den rigtige retning.

Hvem taler du med kærlighedsromaner om? Nærmest det hele foregår online for mig. Jeg har ikke vildt mange veninder eller venner, der læser den genre, så der finder jeg en mere rig debat på nettet.

Har LOVEBOOKS gjort en forskel for dig? Ja! I har givet kærlighedsbøger en meget tydeligere plads indenfor bogverdenen. LOVEBOOKS giver inspiration til nye bøger at læse, og har skabt et fællesskab hvor man kan finde andre, der har samme passion for genren – og hvor man føler sig velkommen og hjemme.

Hvad er det særlige ved kærlighedsromaner? Hvad er det, de kan, som ingen andre bøger kan? De minder mig om alle de facetter af kærlighed, der findes i verden. Hvordan kærlighed kan være smertefuldt, hjerteskærende og frustrerende, men også uendeligt smukt. At det er en af de ting, der gør verden så fantastisk som den er. Og så giver de mig stort set altid følelsen af selv at være nyforelsket, og jeg husker, hvordan det er at møde et menneske, man tænker skal være den, man tilbringer livet med – om så han eller hun bliver det eller ej. Det er en dejlig påmindelse, der skinner bedst igennem i kærlighedsromaner.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address