Spot på en læser: Anne-Mette Højbjerg

6

LOVEBOOKS fylder to år, og i den anledning har vi givet ordet til en række læsere. For LOVEBOOKS eksisterer ikke uden læserne – det er jer, vi laver bøger til og for, og der er jer, der giver projektet liv.

Kærlighedsbøger har i årevis været en overset genre, men LOVEBOOKS har gjort det til sin mission at italesætte kærlighedsbøgerne, som har så mange dedikere fans. Mød her en af dem.

anne-mette-hoejbjerg

Anne-Mette Højbjerg er 32 år og bor på Sydfyn. Hun blogger dagligt på giz-blog.dk

Hvilken bog læser du lige nu – og kan du anbefale den? Lige nu er jeg i gang med Rejsen over stepperne af Jean M. Auel, og jeg kan godt anbefale folk at læse Jordens børn-serien, som bogen er en del af. Men det er ret tykke bøger med meget detaljerede beskrivelser af omgivelserne, historien fra istiden osv, så det kan hurtigt blive meget tungt. Derfor er det super rart at kunne tage en ”pause” en gang imellem og læse en skøn kærlighedsbog for at puste lidt ud.

Hvilken kærlighedsfortælling har gjort størst indtryk på dig? Det er der alt for mange der har. Jeg elsker fantasy og krimier, men jeg er faktisk også gået hen og blevet ret forelsket i YA bøger og her især de smukke kærlighedsromaner. Bøgerne skrevet af Stephanie Perkins er helt klart nogen der har gjort et stort indtryk på mig, og så har jeg været ret glad for Twilight-serien. 

Hvem er din yndlingsforfatter i romance-genren? Av den var svær. Jeg har endnu ikke læst ret mange bøger i den genre. Jeg vil utroligt gerne stifte bekendtskab med forfatteren Jane Austen på et tidspunkt, og så skal jeg have læst nogle flere af de bøger jeg har stående af Cecelia Ahern. Jeg vil også meget gerne læse noget mere af Colleen Hoover. Men hvis jeg skal vælge ud fra hvad jeg har læst nu, så tror jeg at forfatteren Stephanie Perkins tager den plads.

Hvem er din fiktive drømmemand? Har ikke én mand, men en blanding af nogle stykker, haha. Edward Cullen fra Twilight-serien, Matthew fra Heksenat-trilogien og Daniel fra Fallen-serien.

Kærlighedsromaner bliver ikke så ofte omtalt i de store medier – hvor finder du din inspiration henne? Jeg finder inspiration hos alle de skønne bogbloggere der findes på nettet samt anmeldelser på Goodreads. Havde det ikke været for de steder online, så ville jeg seriøst være lost, og jeg ville nok ikke rigtig have stiftet så meget bekendtskab med den genre.

Hvem taler du med kærlighedsromaner om? Overraskende nok, så er det faktisk min mor, jeg snakker mest om kærlighedsbøger med. Det plejer at være min søster, men de eneste par år har det været min mor, jeg har delt den interesse med. Hun køber ret mange bøger og anbefaler også nogle stykker en gang imellem.

Hvad er det særlige ved kærlighedsromaner? Jeg er en meget sensitiv person og bliver hurtigt påvirket af bøger, men der er intet der slår kærlighedsromanerne og de fantasy-bøgerne, som indeholder en masse kærlighed. Kærlighedsromaner kan få mig til at græde, grine, råbe og blive chokeret – og det er et stort plus for mig. Jeg elsker at blive rørt over en bog. Jeg elsker, at kærlighedsromaner de kan komme helt ind bag mit panser og røre ved noget som ellers ligger i dvale – mit hjerte. Jeg elsker kærlighedsromaner!Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address