Paris, je’taime

Paris er en af de byer, som rigtig mange drømmer om at besøge, jeg selv inklusiv. Heldigvis er der masser af litteratur at opstøve, der foregår i kærlighedens by.

Anna og det franske kys paris

http://poetrytoprose.tumblr.com/post/51093731777/ya-meme-3-10-series-books-anna-and-the-french

En af de bøger der beskriver Paris fra sin allerbedste side er Hemingways Der er ingen ende på Paris. I denne lille bog med noveller, oplever man det Paris, som Ernest Hemingway boede i, i 1920’erne. Det er en by med fortovscafeer, smukke vandrestier og masser af kultur. Når man læser Hemingways novellesamling herom, er det som at læse en hyldest til byen. Jeg fortabte mig i drømme om at gå de samme ruter, som han gjorde, bare for at se, om jeg ville kunne få et glimt af ham – også selvom jeg ved, han for længst er død. At kunne gå i hans fodspor ville være en stor oplevelse.

En anden oplevelse af Paris får man i Hende du forlod, som er Jojo Moyes’ seneste roman. I denne bog er Paris under angreb i Første Verdenskrig, og byen ser unægtelig noget anderledes ud. Byens charme er bevaret, men det bevæbnede militær der går rundt i gaderne lægger en dæmper på stemningen. Alligevel formår Paris at skinne igennem som en by, hvor miraklerne sker. Kærligheden blomstrer på trods af de mørke tider. Og det er det, Paris kan. Det kan få blomster til at gro, hvor det ellers kun er ukrudt man ser.

Et mere nutidigt billede af Paris får man i Stephanie Perkins’ kærlighedsroman Anna og det franske kys, som udkommer d. 10. april. Her er der, blandt meget andet, fokus på nogle af Paris’ seværdigheder. Dette billede stemmer nok mere overens med det, de fleste turister har. Måden som Stephanie Perkins beskriver Paris på er absolut fortryllende, og selvom man ikke nødvendigvis har været i Paris, så er det let at forestille sig, hvordan alting tager sig ud.

En bog er en utrolig billig rejse. Den kan aldrig erstatte the real thing, men den kan være en god start. Selv drømmer jeg mig ofte til Paris, men inden muligheden byder sig, dykker jeg ned i litteraturen og oplever byen fra en af dens mange sider.

tumblr_m9e4rweEuG1rvlag0o1_500

http://gillianeberry.blogspot.dk/2013/02/review-anna-and-french-kiss.html

Irene Jensen er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Boghunden.dk.

About Irene Jensen

Gæsteblogger. Blogger til daglig på boghunden.dk


Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address