Om at jagte lykken

Hun har gjort det igen. Stephanie Perkins har gjort det igen! Jeg har slugt Isla og jagten på lykke med hud og hår, og jeg er lige så forelsket i den historie, som jeg er i de to forrige i den serie. Hold da op, hvor har det været skøn læsning! Og igen med en dejlig rød tråd som forbinder alle tre bøger fantastisk med hinanden.

reading-gizblogdk-20nov2015-2

I Isla og jagten på lykke møder vi Isla og Kurt, som har været venner, lige siden de gik med ble. Isla er den generte og stille pige, og Kurt er den lidt autistiske fyr, der holder meget af faste rammer. Isla og Kurt går begge i skole i Paris, hvor de holder sig meget for sig selv. Men i en sommerferie hjemme på Manhattan løber Isla ind i Josh, som er hendes crush helt tilbage fra første skoledag på den franske kostskole. Josh er en indadvendt, men virkelig talentfuld tegner. Josh’ far stiller op til valg om senat-positionen, og det gør, at Josh står i en konflikt imellem hans egen kunstnerdrømme og hans families rolle samt hans trang til at være lidt imod reglerne.

Isla har sukket efter Josh fra første gang, hun så ham. Men da han var sammen med en anden pige, har hun bare set misundeligt til imens. Men nu er Josh single – det er Isla også. Kunne der måske opstå kemi imellem dem? Til trods for de akavede og pinlige situationer der er opstået, når de få gange har taget kontakt til hinanden? Selvfølgelig! Men en misforståelse står i vejen for dem. Er Isla og Kurt sammen? Og er Josh overhovedet interesseret i stille og usynlige Isla?

reading-gizblogdk-20nov2015

Jeg har virkelig nydt at læse om Isla og Josh og deres blomstrende kærlighed, udfordringer i familie, følelser og fremtidsplaner. Jeg har igen i denne bog haft alle følelser oppe og vende – glæde, vrede, sorg, længsel, og jeg kunne blive ved. Kærlighed kan være svær, og det er den også for Isla og Josh, indtil de finder ud af, at der ikke er noget mere rigtigt end at tage skridtet, tage chancen og se hvad fremtiden og deres liv sammen vil bringe.

Jeg nyder, at der igen i denne bog bliver taget fat i problematikker om det at være anderledes, om problemerne med at finde venner, føle man passer ind og om spørgsmålet om at egne sig til at blive elsket af et andet menneske. Og den røde tråd er igen at finde i denne bog. Josh er en karakter, man kan genkende fra Anna og det franske kys, og det er sjovt at forbinde bøgerne og karaktererne med hinanden.

Vi får også et gensyn med Anna og Étienne fra Anna og det franske kys, da Josh og Étienne er bedste venner. Lola og Cricket fra Lola og naboens søn er også flettet ind i historien, da de dukker op i slutningen af bogen. Anna arbejder sammen med Lola, og de er blevet tætte venner.

reading-gizblogdk-20nov2015-3

 

Bogen har en virkelig skøn afslutning og afrunder tre virkelig fine kærlighedsbøger. Jeg er overrasket over, hvor glad jeg faktisk er endt med at blive for de her tre bøger, men jeg må indrømme, at det er jeg virkelig. Jeg kan varmt anbefale serien til alle, som trænger til en sød kærlighedshistorie. Der trækkes en fin rød tråd igennem de tre bøger i serien, som i sidste ende samler en sjov, skæv og virkelig særpræget vennegruppe – en vennegruppe man kun kan drømme om at blive en del af.

Anne-Mette Højbjerg er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Giz-blog.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address