Mine yndlingsøjeblikke fra Anna og det franske kys

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins er den sødeste bog, jeg længe har læst. Sammen med Anna kommer læseren på en rejse, hvor man følger Annas udvikling og en spirende romance. Man kan næsten ikke andet end at holde af Anna, fordi hun på mange måder er let at relatere til. Her kommer nogle uddrag fra Anna og det franske kys, som jeg godt kan lide med lidt forklaringer på hvorfor.

Noget af det jeg holder allermest af ved Stephanie Perkins’ måde at skrive på er, at hun skriver lidt ligesom mange, inklusiv mig selv, tænker. På den måde kan man kan nemt se ens egne tankemønstre i den søde Anna.

s20s37

Derudover er Anna utrolig selvbevidst – i hvert fald når det kommer til, hvordan hun taler. Og hvem kender ikke følelsen af at dumme sig, når man snakker med en man kan li’? Og så elsker jeg humoren i Annas forhold til sig selv. Når man som læser bliver indviet i hendes tanker, kan man næsten forestille sig hende rulle med øjnene over sig selv. Det er så sjovt.

s90

En af mine yndlingsscener i bogen finder sted ved Point Zéro ved Notre Dame, og jeg synes, der er noget helt magisk over de sider, der foregår der.

Da Anna står ved Point Zéro og skal lukke øjnene og formulere et ønske, er alting så smukt og romantisk. Jeg kan rigtig godt lide, at Anna indser, at hun ikke ved, hvad der er bedst for hende, og derfor lader universet bestemme.

s91s92

Noget jeg som læser holdt meget af var at tage Anna i at lyve for sig selv og senere være vidnet til øjeblikket, hvor det gik op for hende, at hun ikke helt havde styr på det hele alligevel. Den følelse kender vi vist allesammen alt for godt.

s253

Øjeblikket, hvor det går op for Anna, at situationen derhjemme med Bridge og Toph minder meget om, hvad der er sket i Paris, er et øjeblik, jeg holder meget af. Anna formår at tage et skridt tilbage, se situationen fra en anden vinkel, sætte sig i en andens sted og indser at tingene ikke helt er så sort/hvide, som hun hidtil havde troet.

Noget af det jeg holder mest af ved Anna og det franske kys er ikke romantikken (selvom den og Étienne St. Clair er skøn) men Annas udvikling.

s347_8

Hvilke dele af Anna og det franske kys kan du bedst lide? Og har du et yndlingscitat fra Anna og det franske kys, som du gerne vil dele med os?

Nina Sanderhoff Hansen er gæsteblogger på LOVEBOOKS.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address