Mine 10 yndlingskærlighedshistorier og 10 yndlingsmænd

030504

Ligesom det kan være fantastisk at tilbringe en regnfuld dag i selskab med dygtige skuespillere, der frembringer den ene kærlighedserklæring efter den anden, så kan det uden tvivl være lige så fantastisk at krølle sig sammen i lænestolen med en skøn kærlighedshistorie. Om ikke endnu mere fantastisk!

Jeg holder umådelig meget af kærlighedsbøgerne, fordi de ikke tvinger mig til at se hovedpersonerne gennem en filminstruktørs øjne. Jeg kan i stedet helt selv bestemme, hvordan min McDreamy skal se ud. For jeg ved, fra når vi i venindegruppe taler om skuespiller, at vi kvinder har nogle meget personlige kritierier på en drømmemand. Og gudskelov for det! Det ville være kedeligt, hvis vi allesammen kun tændte på en slags mand (og synd for alle de andre ;-) ). For mig handler det ikke kun om drømmemandens udseende, men også hvordan han formår at tryllebinde mig med hans ærlighed, humor og selvfølgelig store kærlighedserklæring.

En kærlighedshistorie er vellykket pga. det spil, der sker mellem en bogs hovedpersoner. Og specielt mændenes rolle er altafgørende for mig. Følgende 10 bøger er mine yndlingskærlighedshistorier, og de indeholder mine 10 yndlingsmænd. Mænd fra både datiden og nutiden og med hver deres unikke karakter. Jeg elsker kærlighedsbøger, fordi de omgiver mig med mænd, der er fulde af kærlighed.

  • Emma af Jane Austen
  • Stolthed og fordom af Jane Austen
  • Pige i tyverne af Sophie Kinsella
  • To the moon and back af Jill Mansell
  • Bridget Jones af Helen Fielding
  • Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald
  • Shopaholic-serien af Sophie Kinsella
  • P.S I Love You af Cecilia Ahern
  • Leoniderne af Nanna Foss
  • True Blood-serien af Charlaine Harris

Alle mændene fra disse bøger vinder mig med deres selvstændighed, deres passion for ord og deres evne til at formidle et kærlighedsbudskab, der vil ramme selv det mest lukkede hjerte. Oveni har de selvfølgelig hver deres egne individuelle egenskaber, der får mig til at sukke dybt og inderligt.

Både Mr. Knightley og Mr. Darcy har tiden på deres side. Jeg elsker det romantiske 1800-tal. Jane Austen lader deres sprog være den fortalende del af deres personer, men også deres stolthed og imponerende tiltro til kærligheden, er deres tydelige fordele.

ItemImage-5.aspxFor mændene i de næste bøger der er nutidige og derfor har andre egenskaber, er det stadig selvsikkerheden og charmen, der fænger. Ed Harrison fra Pige i tyverne har en sød usikkerhed, som han formår at forme til en mandig kvalitet. Zack McLaren fra To the Moon and Back har ihærdigheden, og han opgiver ikke den kvinde, han har forelsket sig i. Mark Darcy i Bridget Jones’ dagbog er jo en karakter, der kan spores tilbage til den originale Mr. Darcy, men alligvel har han en særlig akavethed, der formår at give ham endnu mere charme og så den der britiske baggrund, som bare kan smelte mit hjerte …

Tom fra Læserne i Broken Wheel anbefaler, Luke fra Shopaholic-bøgerne, og Gerry fra P.S I Love You er bare rigtige mænd. Mænd med hår på brystet, med respekt for deres følelser, men også med den der usikkerhed som kærlighed kan stå for. De formår at række ud gennem bogens sider og trække mig med ind i deres univers. Jeg vil gerne indrømme, at jeg har drømt om dem en gang eller to! ;-)

Alban i Leoniderne er en ung fyr, der trods sin blindhed alligevel ser den kvindelige hovedperson, og det med omsorg og følelse som enhver seende burde misunde. Han er den eneste karakter på listen, som jeg ikke vil betegne som en mand, men om ikke andet så er ungdoms-Nena stadig ret vild med ham.

ItemImage-3.aspxOg så er der Eric Northman fra True Blood-serien. Eric er den badboy, jeg elsker at hade – og ja, elske. Og hans rolle i Sookies liv er eminent og klart en af de grunde til, at jeg holder så meget af den bogserie. Han er en af de mænd, som kvinder vil elske at redde og omvende, men det vil nok aldrig lykkedes. Han må nemlig ikke tabe sit seje badboy væsen. For det er ham, jeg udlever de vilde motorcykel- og adrenalindrømme med!

Det er vist ingen hemmelighed, at hvis jeg kunne springe ind i bøgerne og overtage den kvindelige hovedrolle i mine yndlingskærlighedshistorier, så var det auf wiedersehen herfra! Heldigvis kan man altid drømme, og præcis derfor er det så fantastisk at begive sig ind i et nyt litterært univers.

Nena Funk Skov er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Nenaskov.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address