LOVEBOOKS til Kbh Læser 2016

Litteraturfestivalen KBH LÆSER er tilbage, og i år er temaet for festivalen mænd. Fra den 26. februar til den 6. marts har der derfor været et væld af arrangementer med de litterære mænd – heltene og skurkene – som udgangspunkt. LOVEBOOKS var igen i år med til festivalen med et arrangement, der fejrede de bedst mænd i verden: nemlig Jane Austens mænd.

I torsdags var LOVEBOOKS vært for en Jane Austen-salon på Perch’s Tea Room, hvor lektor og Jane Austen-kender Lise Lotte Frederiksen tryllebandt 40 engagerede lyttere med fortællinger om Jane Austens liv og romaner – med et særligt fokus på Oberst Brandon, Edward Ferrars og John Willoughby fra Jane Austens debutroman Fornuft og følelse. Mens Lise Lotte talte, bød Perch’s på te og scones, og efter foredraget var der rigeligt tid til spørgsmål og diskussion.

Fornuft og følelse udkom den 1. marts i en smuk nyoversættelse af Vibeke Houstrup. Har du ikke læst romanen – eller har du lyst til at genlæse den – kan du være med i vores read-along på Instagram. Brug hashtagget #fornuftogfølelse til at dele din læsning og læs mere her.

img_1707

Foto: Anne Nikoline Rasmussen v/ windblownpages.wordpress.com

img_1715

Foto: Anne Nikoline Rasmussen v/ windblownpages.wordpress.com

Arrangementet var en succes, og billetterne blev hurtigt udsolgt. Jane Austens romaner vækker nemlig stadig begejstring, 200 år deres udgivelse. Flere af deltagerne var også dedikerede Austen-fans, der nikkede opmærksomt med under foredraget og stillede mange opfølgende spørgsmål bagefter foredraget. Jane Austens romaner gør sig nemlig altid godt som udgangspunkt for en interessant diskussion om manerer, følelser og idealer.

Lise Lotte Frederiksen fortalte livligt om Jane Austen. Med udgangspunkt i skurkene og heltene i Fornuft og følelse kom hun vidt omkring – og der blev også talt om filmatiseringer undervejs. For det er interessant hvordan den akavede Edward Ferrars bliver levendeliggjort af den selvsikre, skråsikre og altid charmerende Hugh Grant. En kontrast, der er med til at gøre filmatiseringen af Fornuft og følelse fra 1995 til en sikker succes.

Foredraget sluttede med spørgsmål og diskussion – om alt fra det rette sted at sidde i sofaen til Mrs. Jennings gradvise moderlighed, og det var tydeligt, at forsamlingen bestod af ægte Austen-elskere. Også Vibeke Houstrup, oversætteren af Fornuft og følelse, var til stede og bidrog med interessante betragtninger om Austens sprog – og kunsten at oversætte det.

Gode bøger kan samle deres læsere. Og det gør Jane Austens romaner også stadigvæk. Som blogger og arrangementsdeltager Anne Nikoline formulerer det: “Fælles for samlingspunktet var vores interesse for Austen, og det var helt vidunderligt at tilbringe aftenen i sådan et selskab”. Vi er selvfølgelig helt enige.

12788604_10208710227462058_2050259672_o

LOVEBOOKS-redaktører og Austen-fans, Christina Kaarsberg Yhman og Rikke Møller. Foto: Anne Nikoline Rasmussen v/ windblownpages.wordpress.com

img_1759

Foredragsholder Lise Lotte Frederiksen. Foto: Anne Nikoline Rasmussen v/ windblownpages.wordpress.com

img_1699

Foto: Anne Nikoline Rasmussen v/ windblownpages.wordpress.comSkriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address