Lola og Anna

Der er ligheder mellem Lola og naboens søn og Anna og det franske kys, og hvis du kunne lide Anna og det franske kys, er jeg ikke i tvivl om, at Lola og naboens søn er en bog for dig. Det er trods alt samme forfatter, og Stephanie Perkins’ lette og legende skrivestil er den samme, og de følelser jeg fik, da jeg læste om Anna – sommerfuglene i maven og smilet på læben – var de samme følelser jeg fik, da jeg læste om Lola.

Lola og naboens søn lovebooks stephanie perkins Lola og naboens søn er en selvstændig fortsættelse på Anna og det franske kys, hvor man følger en ny hovedperson, samtidig med man får små glimt af Anna og Étienne St. Clairs liv efter Paris. Det er et hyggeligt og skønt gensyn med dem, og det er sjovt at se deres forhold fra en anden synsvinkel. Jeg må indrømme, at jeg elsker, når bøger sammenflettes på den måde. Det er sjovt at vide, at karakterernes historie fortsætter, efter bogen er slut.

Anna og det franske kys stephanie perkins lovebooksMen selvom der er ligheder mellem Lola og naboens søn og Anna og det franske kys, er der også store forskelle. Lola er nok lidt mere fremme i skoene i forhold til den mere stille Anna. Det kan godt ske, at Lola ind imellem ikke opfører sig særlig pænt, og man krummer lidt tæer over hende, men som læser er man stadig på hendes side og håber, at hun kan lære noget. For Lola udvikler sig meget gennem romanen og særligt i forhold til sine forældre. Man ser som læser både hendes opgør og hendes skænderier med hendes familie og hendes ubegrænsede kærlighed til dem. Lola er slet ikke så konfrontationssky som Anna – hun siger, hvad hun tænker, og sommetider fortryder hun det også …

Jeg synes, at Stephanie Perkins med Lola og naboens søn virkelig har skrevet en perfekt 2’er. Stephanie Perkins gentager ikke sig selv, men har derimod skrevet en bog, der kan stå på egne ben. Både bogen og dens hovedperson er helt sin egen – også selvom både Anna og Lola er fantastiske hovedpersoner, og Cricket og Étienne er søde drømmefyre.

Jeg glæder mig til at høre, hvad I alle synes om bogen og om Lola.

Nina Sanderhoff Hansen er gæsteblogger på LOVEBOOKS.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address