Læserne i Broken Wheel anbefaler

Læserne i Broken Wheel anbefaler af Katarina Bivald udgivet ved Lindhardt og Ringhof.

ItemImage.aspxDa den unge, svenske Sara drager til Broken Wheel i Iowa, USA, ser hun frem til at møde den ældre Amy, som hun har korresponderet med om litteratur. Desværre viser det sig, at Amy i mellemtiden er død. Men Broken Wheel er ikke en hel almindelig by, og selvom den udadtil ligner en ekstrem søvnig og gudsforladt landsby, så bliver Sara boende, som Amy ønskede det.

Beboerne i Broken Wheel gør sig store anstrengelser for, at Sara skal føle sig velkommen, og at hun på ingen måde skal ‘lide last’ –specielt ikke økonomisk, men Sara vil ikke leve på andres barmhjertighed og ønsker at give igen.
Bogen er beskåret i så mange smukke facetter, at jeg næsten var blændet, da jeg med et behageligt suk lagde den fra mig. De mange skæve personer er fremragende skildret, og man kan helt sikkert genkende dem fra sig selv eller sin omgangskreds. Bogen er fyldt med så mange gode elementer. Kærligheden, som man kan gøre så besværlig for sig selv, men som man egentligt bare skal omfavne. Humorens befriende lindring som en balsam på de akavede og pinlige situationer, men vigtigst af alt… bøgerne! Læserne i Broken Wheel anbefaler er en bog, der handler om bøger. De smukke, de slidte, de nye, de gamle, de tykke, de tynde, de dyre, de billige … I Broken Wheel er der plads til alle slags bøger, og Saras kærlighed til litteraturen gennemsyrer bogen. Jeg forelskede mig straks i de præcise beskrivelser af bøgerne og deres læsere. Her er et par af mine yndlingscitater fra bogen:
“Mens en pludselig regn slog ind mod vinduet, sad hun fordybet i bøgerne, omringet af de hviskende stemmer fra århundreders fortællinger, som ventede på at blive opdaget af de fremtidige læsere i Broken Wheel.”
“De fleste af bøgerne var paperbacks, så bogreolerne så luftige og farverige ud. Der var chicklit-bøgernes glade, bølgede skrifttyper og bløde pastelfarver, krimiernes hårde sorte omslag og kolde, sølv- eller guldfarvede titler, og de mere lødige romaner i lys beige, grå eller hvid. Hist og her dukkede en indbunden bog op som en bjergtop blandt paperback-dalene, og nogle af fakta- og fotobøgerne stak uden for reolkanten eller lå ned, hvis de var for store.”
 

Rikke Andrup er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Andrup’s Bookshelf.

About Rikke Andrup

Gæsteblogger. Blogger til daglig på andrupsbookshelf.com


Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address