Læser du YA?

En god kærlighedsfortælling har ingen alder. Uanset om der er tale om en ungdomsbog eller en ældre klassiker, kan en sød historie nemlig fornøje sine læsere på tværs af tid, sted og alder.

I den engelsktalende del af verden bruger man begrebet young adult eller bare YA til at beskrive ungdomsbøger, som voksne også læser. YA-bøgerne er vildt populære og udgør en stor del af det amerikanske og engelske bogmarked. Det er bøger, der handler om at forelske sig, vokse op og træffe svære valg. Især John Green har haft stor succes med sin roman En flænge i himlen, som har tryllebundet voksne læsere såvel som unge.

Her på LOVEBOOKS-redaktionen er vi også helt vilde med YA-romaner på grund af deres hurtige tempo, søde og sjove karakterer og fine skildringer af den første kærlighed. Hvis du også læser YA, så har vi her tre fantastiske bogforslag, som du bør overveje til sommerlæsningen.

kærlighed for fanden lovebooksKærlighed for fanden! af Katie Cutogno er en rørende beretning om den første kærlighed – og om konsekvenserne af den. Bogen er inddelt i et “før” og et “efter”, der langsomt og elegant giver læseren et indblik i, hvad der er sket mellem Reena og den charmerende Sawyer.

Reena har været forelsket i Sawyer, lige så længe hun kan huske. Han har bare aldrig bemærket hende – men en dag, ændres alting og Sawyer får endelig øjnene op for Reena. De to bliver forelskede og tilbringer en smuk tid sammen. Reena finder hurtigt ud af, at Sawyer også har sine mørke sider, og da Reena opdager, at hun er blevet gravid er Sawyer forsvundet uden et ord …

Tre år senere er Reenas liv langsomt faldet på plads igen. Hun har fået en ny kæreste, har et arbejde og passer både sin skole og sin datter. Hun lever et rutinepræget og stilfærdigt liv, indtil Sawyer en dag dukker op igen, og der går hul på de sår, som tiden ellers var begyndt at hele.

Kærlighed for fanden! er en rørende fortælling om at finde kærligheden og om at finde sig selv. Bogen tager sin læser med på en rutschebanetur af følelser. Som en anmelder på Goodreads.com skriver: “I experienced all the emotions possible while reading this… tears, laughs, frustration, anger and yes even some swoons, and the writing style was perfect.”

 

twilight tusmørke stephenie meyerTwilight: Tusmørke af Stephenie Meyer er en klassiker indenfor sin genre. Da bogen blev filmatiseret med Kirstin Stewart og Robert Pattinson i hovedrollerne blev den en omgående succes og et globalt fænomen. Tusinde kvinder fra hele verden har sukket og forelsket sig i den galante vampyr Edward Cullen, og hvis du endnu ikke selv har læst bogen, kan vi kun anbefale, at du får det gjort. Der er nemlig god grund til dens succes.

I Twilight: Tusmørke møder vi den unge og usikre Bella, der netop er flyttet til en lille by i Washington for at bo hos sin far. Hun føler sig ikke hjemme i den lille by og den nye skole – lige indtil hendes blik falder på den mystiske og smukke Edward Cullen.
Edward gemmer på mange hemmeligheder, og da han første gang kigger Bella i øjnene, ved han, at han er i fare for at blive afsløret. Hans kontrol forsvinder, når Bella nærmer sig. Og hans kontrol er livsnødvendig. Edward er vampyr, og hans fascination af Bella gør det svært for ham at kontrollere sig selv.

Twilight-sagaen består af fire bøger, der følger Edward og Bellas smukke, dramatiske og vildt romantiske forhold.

Lola og naboens søn lovebooks stephanie perkins

Hvis du mangler noget at læse til solskinstimerne i hængekøjen, så er Lola og naboens søn af Stephanie Perkins det helt oplagte valg. Bogen er en selvstændig fortsættelse af Anna og det franske kys af samme forfatter, og bøgerne kan både læses sammen og hver for sig.

Lola og naboens søn handler om Lola, som er en spirende modedesigner, hendes kæreste er rockmusiker, og hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre. Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger, Calliope og Cricket, tilbage til nabolaget, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere …

Lola og naboens søn er en ægte sommersensation, og den har begejstret læsere over hele verden. Rainbow Rowell, som er forfatteren til bestsellerromanen Eleanor & Park,  udtaler om bogens drømmefyre: “Fyrene i Stephanie Perkins’ bøger er helt vidunderlige. Det er pigerne også – men fyrene er det ISÆR.”

Glæd dig til d. 8. juni, hvor Lola og naboens søn udkommer – lige i tide til sommerlæsningen. Hvis du ikke kan holde ud at vente så længe, anbefaler vi, at du fordriver ventetiden med Anna og det franske kys af samme forfatter.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address