Lad os læse sammen!

Læsning er noget, man ofte tænker på som en solo aktivitet. Det er noget, man sætter os ned og gør alene. ’Social’ og ’læsning’ optræder sjældent i samme sætning. Men sådan behøver det ikke at være.

Har du nogensinde tænkt over, hvor hyggeligt det var, da din mor læste højt for dig? Eller hvor hyggeligt du selv synes, det er, når du læser højt for dine egne børn? Højtlæsning er noget, vi næsten alle sammen husker og har forskellige minder tilknyttet fra vores barndom. Hvorfor ikke tage det med over i voksenlivet?

Ikke-navngivetHerhjemme læser vi i perioder højt for hinanden, kæresten og jeg. Vi har bl.a. læst Oliver Twist. Det, der er så skønt ved at dele en læseoplevelse med hinanden på denne måde er selvfølgelig først og fremmest, at man har nogen at være sammen med det om. Man har bedre tid til at fordøje historien, fordi den varer lidt længere, og samtidig kan man få en anden opfattelse af teksten, for højtlæsning betyder også, at der er forskellige betoninger af ord og sætninger. Det er i det hele taget bare lidt hyggeligere, når man kan dele læsningen med andre.

Hvis man gerne vil i gang med at læse sammen, så er mit råd, at man finder en bog, hvor kapitlerne er forholdsvis korte, så man kan skiftes til at være den, der læser op. Et godt bud på en bog, der heller ikke er alt for lang kunne være Den lille prins. Historien gemmer på masser af budskaber for store såvel som små, og der vil helt sikkert være masser af ting, man kan snakke om bagefter.

Et andet sted at starte kunne være med Samlede noveller af Ernest Hemingway. Noveller er gode, fordi de er så uforpligtende – man kan snuppe en enkelt over et par aftener, når der lige er lidt tid tilovers.

Hvad kunne være meget bedre, end at dele en læseoplevelse med en anden? Når først man har fundet en bog, så er det bare frem med stearinlysene og kaffen, og så er man klar til at tage på helt nye eventyr – sammen!

About Irene Jensen

Gæsteblogger. Blogger til daglig på boghunden.dk


Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address