Jeg vil også foræres måne og stjerner

Efter at jeg forelskede mig i Anna og Étienne i Anna og det franske kys har jeg haft en ustyrlig lyst til at læse Lola og naboens søn og Isla og jagten på lykke – alle skrevet af den fantastiske Stephanie Perkins. Jeg har ikke rigtig haft muligheden for at få fat i bøgerne indtil nu. Og nu har jeg langt om længe fået stillet min sult efter den der uopnåelige kærlighed, man læser om i bøgerne. Og Stephanie Perkins’ måde at skrive på er vidunderlig.

goodiebag-bloggermeetup-lovebooks-gizblogdk-01

Lola og naboens søn er anden bog i Stephanie Perkins ”serie”, men bogen kan godt læses uafhængigt af de andre. Dog dukker hovedpersonerne fra Anna og det franske kys op og bliver en del af historien, hvilket jeg synes er et skægt twist. Det skaber en rød tråd, som jeg godt kan lide.

Nu efter at have vendt den sidste side i bogen sidder jeg tilbage med en følelse af glæde over, at den endte så skønt, og sorg over at den ikke er længere, længsel efter selv at opleve den form for kærlighed til og fra et andet menneske, og genkendelse – det med at ville have noget der ikke er inden for rækkevidde.

Selve historien vækkede ret mange forskellige følelser i mig – ret meget lig dem jeg fik af at læse Anna og det franske kys. Irritation over hovedpersonen Lola da hun ikke kan beslutte sig og står imellem to fyre, som hun ikke helt kan være ærlig overfor og overfor sig selv. Jeg bliver frustreret over, at det skal tage dem så lang tid at tage den beslutning, der så åbenlyst er den eneste rigtige for dem. Men sådan er det jo også med nutidens ungdom. Så mange valg og så mange beslutninger der skal tages. Det kan være noget af en jungle, og så opstår tvivlen … Tvivlen på de mennesker de skal give en plads i deres liv, tvivlen om dem selv og deres evner. Tvivlen på livet. Så selve emnet er ret aktuelt, og det gør det let at sætte sig ind i. Måske ikke nødvendigvis når det kommer til kærligheden, men i hvert fald de større beslutninger i ens vej til voksenlivet.

Jeg elsker også, at der i denne bog er plads til den homoseksuelle, skæve og meget anderledes type menneske. Der er ikke kun sukkersødt. Der er familiedrama, indviklede venskaber og forskellige samfundsklasser. Der er utroligt mange emner, der bliver berørt i denne bog, og jeg elsker det. Det er anderledes og et skønt friskt pust til de sædvanlige kærlighedsromaner, der findes på markedet.

reading-relaxing-gizblogdk-03nov2015

Nu håber jeg så bare, at jeg snart får tid til at læse Isla og jagten på lykke. Jeg er nemlig ret sikker på, at den også vil falde i min smag og slet ikke vil skuffe mig efter at have læse de første to bøger i serien. Jeg er også spændt på at se, om den røde tråd følger med over i den næste bog.

Har du endnu ikke læst Stephanie Perkins’ bøger, så skynd dig at komme i gang!

Anne-Mette Højbjerg er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Giz-blog.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address