I lysets by kan alting ske: Annas guide til Paris

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins er den sødeste, sjoveste og mest romantiske historie om forårsforelskelse i Paris. Bogen handler om den unge Anna, der bliver sendt på kostskole i Paris mod sin vilje. På trods af en usikker begyndelse begynder Anna langsomt at finde sin plads i lysets by – og hun bliver både forelsket i Paris og i den skønne Étienne St. Clair.

Paris er en fantastisk by, og Anna og det franske kys tager sin læser med på en rejse gennem byens smalle gader, berømte monumenter og stemningsfulde gemmesteder. I dag vil vi gerne invitere dig med på Pariserrejsen, og derfor fremhæver vi her nogle af de mange steder i Paris, som Anna og hendes venner besøger.

Point Zéro – Paris’ midte

“Jeg kigger ned og opdager forbløffet, at jeg står midt i en lille stencirkel. I midten, lige mellem mine fødder, er der en ottekantet bronzeplade med en stjerne. Indgraveret i stenene står der: POINT ZÉRO DES ROUTES DE FRANCE.

“Mademoiselle Oliphant. Det betyder ‘nulpunktet for alle Frankrigs veje’. Med andre ord er dette punktet, hvorfra alle andre længder i Frankrig måles.” St. Clair rømmer sig. “Det er begyndelsen på alting.”

IMG_9870

Point Zéro ligger lige foran hovedindgangen ved Notre Dame og er markeret med en smuk flise med en stjerne i midten. Stjernen er Paris’ – og Frankrigs – midte og er blevet brugt til at måle alle afstande i Frankrig.

Jeg havde aldrig hørt om Point Zéro, før jeg læste Anna og det franske kys og blev opmærksom på, at et sådan midtpunkt findes i de fleste hovedstader. I Anna og det franske kys er det den søde Étienne, der fører Anna dertil og byder hende velkommen til det smukke Paris.

Hver gang Anna og Étienne befinder sig i nærheden af Point Zéro, træder de hen på den forgyldte stjerne, lukker øjnene og ønsker. At ønske på Point Zéro bringer nemlig held – og det er her, Anna og Étiennes historie for alvor begynder …

 

 

Cinéma Le Champo – En traditionel biograf

“En art déco-skrifttype brænder i natten og annoncerer vores ankomst til Cinéma Le Champo. Bogstaverne får mig til at føle mig lille. Cinéma. Har der nogensinde eksisteret så smukt et ord?”

Cinéma_Le_Champo_lovebooks_annaogdetfranskekys

Anna er helt vild med gamle film og små biografer. Hun skriver anmeldelser af de film, hun ser, og hendes hjerte banker for sort/hvide film såvel som nutidige filmatiseringer. I lang tid føler Anna sig lidt alene og ensom i Paris, men da hun for første gang ser den hyggelige Cinéma Le Champo, begynder hun for alvor at føle sig hjemme i byen. For med et sted hvor hun kan se de film, hun elsker, så kan det ikke gå helt galt.

Udefra er Cinéma Le Champo en charmerende biograf, der leder tankerne hen på en forsvundet tid. Facaden der lyser i nattemørket, minder om noget fra 40’erne eller 50’erne – og faktisk åbnede biografen også sine døre for første gang i 1938. Biografen var et knudepunkt i det franske kulturliv og blev i 60’erne og 70’erne frekventeret af vigtige filmentusiaster og instruktører.

Cinéma Le Champo ligger på 51 Rue des Écoles i Latinerkvarteret.

 

Saint-Étienne-du-Mont – Kirken der deler navn med Étienne St. Clair

SONY DSC“Han nikker over mod en stenplade for at indikere, at jeg skal læse den.
“Saint-Étienne-du-Mont. Hey! Sankt Étienne.”

Saint-Étienne-du-Mont er en fantastisk kirke med en smuk, gotisk facade og et klokketårn, der hæver sig højt op i himlen. Indeni er kirken også noget helt særligt med hvælvinger, søjler og spindeltrapper.

I Anna og det franske kys betroer Étienne Anna, at han altid har følt sig knyttet til kirken på grund af hans fornavn, som kirken bærer. I virkeligheden blev kirken opført i  perioden 1492-1626 til ære for Paris’ skytshelgeninde Geneviève. Geneviève levede i det femte århundrede, og er kendt for at have bedt hele Paris om at bede, så byen ikke ville blive ramt af en stor forbimarcherende hær. Hæren endte med at gå forbi byen, og Geneviève blev udråbt som helgeninde og Paris’ beskytter.

Du kan besøge den smukke kirke ved Place Sainte-Geneviève nr. 1 (Latiner kvarteret).

 

Shakespeare and Company – En legendarisk boghandel

Anna og det franske kys lovebooks paris stephanie perkinsDet begynder at støvregne, så vi går ind i en boghandel over for Notre Dame. På det gule og grønne skilt står: Shakespeare and Company.
Indenfor bliver vi mødt af kaos. En horde af kunder står foran disken, og hvor end jeg vender mig hen, er der bøger, bøger og atter bøger.

Shakespeare and Company er et must på enhver bogelskers besøgsliste i Paris. Det er en historisk og legendarisk boghandel, som er blevet besøgt af kendte forfattere såsom James Joyce og Nobelprisvinderen Ernest Hemingway. I årevis var boghandlen også et hjem for fattige forfattere, der hjalp med butikken i dagstimerne og til gengæld boede på små værelser over boghandlen, hvor de kunne skrive hele natten væk. Shakespeare and Company er et sted, der emmer af historie – og bedst af alt, så er det et sted, der er fyldt med bøger.

Anna og Étienne forvilder sig ind i boghandlen på en regnvejrsdag, hvorefter de bruger lang tid på at slentre rundt mellem bogreolerne og kigge på de engelske bogtitler. Det er en sand drømmescene – for hvem ville ikke elske at gå rundt i en overfyldt boghandel sammen med sin drømmefyr?

Du finder Shakespeare and Company på 37 Rue de la Bûcherie – lige i nærheden af Notre Dame.

 

Cimetière du Père-Lachaise – Paris’ største kirkegård

Cimetière_du_Père-Lachaise_anna og det franske kys- lovebooks

Os alle fem – Mer, Rashmi, Josh, St. Clair og jeg – trasker gennem Cimetière du Père-Lachaise, der ligger på en bakketop med udsigt over Paris. Den minder mig om en miniatureby. De brede stier fungerer som veje gennem kvarterer af minutiøse gravsten.”

Anna og hendes venner fejrer Halloween med en picnic på Cimetière du Père-Lachaise, som er den største kirkegård i Paris. Her ligger både franske og internationale berømtheder begravet – såsom forfatteren Oscar Wilde, sangeren Jim Morrison, komponisten Frédéric Chopin og den franske dramatiker Molière.

Cimetière du Père-Lachaise er et broget landskab med gravstene og monumenter så langt, øjet rækker. Det er et fascinerende sted fyldt med historie – og også et oplagt sted at tilbringe sin Halloween, ligesom Anna og hendes venner gør.

Den berømte kirkegård kan findes på 16 Rue du Repos.

 

Le Jardin du Luxembourg – Ægte forårsidyl

le jardin du luxemborg lovebooks anna og det franske kys le jardin du luxemborg lovebooks anna og det franske kys2

Le Jardin du Luxembourg – Luxembourghaven – er fyldt med mennesker i dag, men det er en behagelig flok. Alle er glade, fordi det er årets første varme dag. Vi har ikke haft solskin i flere måneder.

Le Jardin du Luxembourg emmer af idyl. Anna og hendes venner besøger parken på en smuk forårsdag, og foråret er den helt rette tid til en eftermiddag i parken, der er fyldt med blomster, statuer, dyrefigurer og romantiske hjørner. Små sejlbåde styres ofte rundt i parkens tilhørende vandanlæg, og det storslåede palads, Palais du Luxembourg, rejser sig i baggrunden.

I Le Jardin du Luxembourg tilbringer Anna og Étienne en doven solskinsdag, hvor de ligger på græsplænen og nyder årets første solstråler. Jeg kunne ikke forestille mig nogen bedre måde at byde foråret velkommen på – eller et mere romantisk sted at gå forårsforelskelsen i møde.

Find Le Jardin du Luxembourg ved 6e Arrondissement.

 

Notre Dame – Verdenskendt katedral

IMG_9868Notre Dame er hypnotiserende. Orgelmusik og en mumlen på flere forskellige sprog omkranser mig. Den varme duft af brændende stearinlys fylder luften. Og jeg har aldrig set noget smukkere end det mangefarvede lys, der skinner ind gennem mosaikvinduerne.

Anna er meget betaget af Notre Dame – og med god grund. Katedralen er over 800 år gammel og er dermed blandt de ældste bygninger i Paris. Det er en bygning fyldt med detaljer, talrige udskæringer, gargoyler og en udsigt over hele Paris fra klokketårnets top. Katedralen er verdenskendt fra Victor Hugos roman og den efterfølgende Disney-filmatisering Klokkeren fra Notre Dame, hvor det gotiske bygningsværk spiller en stor rolle.

Ikke alene er Notre Dame et imponerende bygningsværk, det er også baggrundskulissen for den romantiske finale i Anna og det franske kys. Det er stedet, hvor Annas inderligste ønske går i opfyldelse …

Notre Dame ligger i hjertet af Paris på Place du Parvis Notre Dame 6 (île de la Cité & île St-Louis).5 svar til “I lysets by kan alting ske: Annas guide til Paris”

 1. Sikke et fantastisk indlæg!
  Det vil jeg helt klart gemme, og finde frem næste gang jeg skal til Paris! :)

  • Rikke Møller siger:

   Det er vi glade for at høre! Vi drømmer også om en snarlig Paris tur for at følge i Annas fodspor!

   Kh Rikke / LOVEBOOKS

 2. SKØNT skønt skønt indlæg, dejligt at se stederne som bliver nævnt.
  Nogle steder har jeg selv besøgt men andre kendte jeg ikke til og næste gang jeg kommer til Paris, skal jeg helt sikkert forbi stederne og tage selfies :)

  ♡Louise

  • Rikke Møller siger:

   Tusind tak! Mange af stederne er helt sikkert oplagte selfie-muligheder. Og hvem ved – måske løber man ind i sin egen Étienne på et af gadehjørnerne? ;)

   Kh Rikke / LOVEBOOKS

 3. Nina siger:

  Jeg får helt lyst til at tage til Paris og tage rundt til alle stederne! Jeg drømmer om at købe bøger ved Shakespeare and Company, som jeg læser i Luxembourghaven, mens jeg spiser croissants og macarons i store mængder!

Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address