Hvis ordet ikke er nok: Et soundtrack til din læsning

Vi kan sandsynligvis alle blive enige om, at når det kommer til, hvorvidt filmversionen er bedre end bogen, så vil vi som regel vælge bogen. Der er bare flere detaljer, bedre beskrivelser, mere af alting. Men alligevel er der én ting, der tilhører filmen, som bogen ikke rigtigt kan gøre efter: soundtracket.

Bøger kommer sjældent med et færdigt soundtrack, men så er det heldigt man kan stjæle det fra filmen – eller helt lave sit eget.

Elizabeth Bennet Stolthed og fordom Lovebooks

Så jeg har samlet lidt musik til inspiration, om så det sættes på før, mens, eller efter man har læst sin bog, så er musik en af de bedste måder at gøre læseoplevelsen en lille smule bedre på.

Når jeg læser, har jeg f.eks. brug for baggrundsmusik. Det kan ikke være musik med tekst eller sang, for så mister jeg koncentrationen, og selvom jeg altid ender med at skrue det nærmest helt ned, så har jeg alligevel brug for, at det er der. Så her er nogle af mine yndlings instrumentelle playlister:

Hvis man sagtens kan håndtere musik med sang, mens man læser eller bare er til lidt musik en tidlig morgen eller sen eftermiddag, så er disse to playlister ganske gode:

I februar læste vi Emma, så selvfølgelig skal der også et par Jane Austen/Periode-drama inspirerede playlister til:

Hvis man er til et lidt mere fjollet, men sødt mix, så har denne playliste en sang for hvert Jane Austen par – er du mon enig i valget for din yndlings duo?

Eller hvis man vil glæde sig lidt til Anna og det franske kys, som udkommer i april, så er her lidt musik om Paris og ung kærlighed:

Der er selvfølgelig også plads til et par fantastiske filmsoundtracks fra både Twilight og Fifty Shades of Grey:

I samme anledning har man måske brug for lidt stemning i den mere steamy ende af bog og musik spektrummet:

Og her til sidst er der selvfølgelig en playliste med nogle af de bedste kærlighedssange gennem tiderne:

Denne sidste kan selvfølgelig også bruges som soundtrack til ens eget liv, ligemeget om man har fundet sin eneste ene eller bare har brug for at danse lidt på badeværelset. En god kærlighedssang går man aldrig galt i byen med.

Kirstine Sø Dieckmann er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på redbubble.com/people/curz.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address