Hjerteskærende YA: ALT ELLER INTET

Advarsel: Husk Kleenex når du læser den her bog.

alt eller intet

Alt eller intet af Nicola Yoon er en af de bøger, der knuser dit hjerte igen og igen, men som samtidig er virkelig sød. På forsiden af bogen står der: “At leve er mere end bare at holde sig i live”, hvilket bogens hovedperson Madeline, eller Maddy, lærer. Maddy er alvorligt syg, så alvorligt syg, at hun aldrig kommer udenfor husets døre. De eneste mennesker hun ser, er sin og mor og sygeplejersken Carla, og en sjælden gang imellem får hun besøg af en lærer.

Men alt ændrer sig, da en ny familie flytter ind i huset ved siden af. Maddy bliver revet ud af sin trygge rutine med boglæsning og Tumblr, da hun bliver fascineret af nabofamilien. Hun holder øje med dem fra sit vindue, og hurtigt får hun især øje for sønnen, Olly, der klatrer rundt på huset og ofte forsvinder op på taget, hvor Maddy ikke kan se, hvad han foretager sig.

En aften kommer Olly og hans søster Kara over med en bundtkage, som deres mor har lavet til deres nye naboer. Maddys mor vil ikke tage imod kagen, og Olly afslører, at den faktisk også er uspiselig. Da Olly og Kara spørger ind til Maddy, får samtalen en brat afslutning. Herefter begynder Olly at iscenesætte den nærmest unedbrydelige bundtkage i flere dramatiske situationer fra sit vindue og får startet en dialog med Maddy. Før vi og Maddy ved af det, begynder Maddy at få sommerfugle i maven, når hun tænker på Olly, og venskabet udvikler sig hurtigt til noget mere.

Vi følger Maddy og Ollys samtaler både via Maddys narrativ men også gennem indblik i deres online-chat. Bogen er fyldt med fine tegninger, Maddys noter til sig selv, chatudskrifter og meget mere, hvilket giver et friskt pust. Det virker rigtig godt, og gør historien helt unik.

Alt eller intet er en virkelig sød og hjerteskærende fortælling, der handler om alt det, der gør livet værd at leve. Og jeg mener virkelig det med Kleenex! Jeg græd mere end én gang, da jeg læste bogen.

Når man har læst den sidste side af bogen, sidder man tilbage med en blandet følelse – man er lidt trist, men man har også lyst til at tage ud og opleve verden. Alt eller intet er en af de bøger, man har med sig et godt stykke tid, efter den sidste side er vendt.

Nina Sanderhoff Hansen er gæsteblogger på LOVEBOOKS.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address