Hjerteskærende og romantisk: MIG UDEN DIG af Kelly Rimmer

Er det ikke sådan, folk gør? De møder én, der får dem til at grine, og så griner de sammen, og årene smelter bort.

Jeg udskød at læse den her bog længe. Den stod bare på min reol og ventede, og hver gang jeg fik øje på den, fik jeg lidt dårlig samvittighed. Jeg havde ingen reel grund til ikke at læse den. Jeg havde bare på fornemmelsen, at den ville knuse mit hjerte, og jeg vidste, at hvis det var tilfældet, så ville jeg græde. Jeg kunne slet ikke overskue at skulle græde.

Men en dag hvor solen skinnede, og jeg følte mig tilpas, en doven dag med masser af tidsoverskud, hvor jeg kunne blive i sengen indtil solen var gået ned igen, tog jeg mig sammen og begyndte på Mig uden dig.

Jeg havde ret. Den knuste mit hjerte, og jeg græd. Tårerne flød fra mig nærmest nonstop de sidste 100 sider, hvilket var en smule ubelejligt, da det gjorde det lidt svært at se, hvad der stod på siden. Ikke at jeg kunne stoppe, jeg læste og græd og kunne ikke give slip.

Mig uden dig er historien om Callum og Lilah, to fuldstændigt forskellige mennesker, der tilfældigt mødes på en færge i Sydney og falder i snak. De er fra start tiltrukket af hinanden, og de er begge hurtigt overbeviste om, at de i den anden har fundet den person, de altid har ledt efter. For Callum er der ingen tvivl om, at Lilah er den kvinde, han skal bruge resten af sit liv med, men Lilah er mindre entusiastisk, selvom hun deler følelsen. Hun forsøger hele tiden at gøre afstanden mellem dem større, at skubbe Callum væk før det bliver for alvorligt mellem dem. For Lilah er syg, og hun ved ikke, hvor længe hun har igen, så det sidste hun har brug for, er en person hun kan elske og holde af. En person som hun måske en dag er nødt til at efterlade efter alt for kort tid sammen.

Det er en hjerteskærende, romantisk og livsbekræftende fortælling. Den mindede mig om alle de ting, der er mest betydningsfulde i livet, og om hvor vigtigt det er at turde at elske og leve – uanset om man kun har en dag, en uge, et år tilbage at gøre det i. At give sig selv fuldt ud til den person du håber at bruge dit liv med, at følge sine drømme; det er ikke ting, der kan vente og aldrig noget, man skal frygte at gøre.

Mig uden dig var en lille påmindelse om hvor kort og smukt livet kan være, og hvor uretfærdigt det kan være for nogle mennesker, men at hvert eneste sekund er værd at leve alligevel. Callum og Lilah var to karakterer så forskellige fra hinanden som to mennesker kan være, men kærligheden findes de underligste, mest uventede steder, og når man finder den, handler det om at holde fast. Callum og Lilah knuste mit hjerte med deres historie, men de gav mig også mod på livet.

Absolut en bog der kan anbefales.

migudendig

Kirstine Sø Dieckmann er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig påthoughtsinpurplue.wordpress.com.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address