Fræk fredag: Henry og June af Anaïs Nin

Anaïs Nin blev født i Frankrig i 1903 og var en ivrig dagbogsskribent. Lige siden hun var 11 år gammel, skrev hun næsten dagligt i sin dagbog – på både fransk og engelsk. Senere begyndte hun at redigere og censurere sine dagbøger for derefter at få dem udgivet. I sit testamente sørgede hun desuden for, at dele af hendes ucensurede dagbøger skulle udgives efter hendes død. Henry og June er en del af Anaïs Nins ucensurede dagbog, og den er et unikt glimt ind i en ægte historie om kærlighed, længsel og begær.

henry og june anaïs nin lovebooks

 “Søg ikke fordi – i kærligheden er der intet fordi, ingen grund, ingen forklaring, ingen løsninger.

Henry og June består af Anaïs Nins dagbogsoptegnelser fra 1931 og 1932, og de behandler Anaïs Nins møde med den amerikanske forfatter Henry Miller og hans smukke konge June Mansfield.

Dette møde forandrer Anaïs Nins liv fuldstændigt. Hun betages øjeblikkeligt af både Henry og June, og hun indleder et intenst og erotisk forhold til Henry. Hun svømmer væk i en erotisk rus, og oplever følelser som hun aldrig før havde kendt. Hendes forhold til Henry truer hendes ægteskab, og vækker en kunstnerisk glød i hende, der skulle komme til at kendetegne hele hendes forfatterskab.

Henry og June er en sanselig, erotisk, begærlig og smuk roman fortalt i et flydende og kunstnerisk sprog. Det er en intim historie om følelser, som forfatteren selv har mærket på egen krop, og det er en helt særlig læseoplevelse, som man aldrig vil glemme.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address