Forfatterfokus: Helen Fielding

helen_fielding lovebooksHelen Fielding er kendt over hele verden for sine bøger om den klodsede og elskelige singlekvinde Bridget Jones. Den første bog om Bridget Jones udkom i 1996 og blev en verdensomspændende sensation. Senere blev bogen filmatiseret med stjerneskuespillerne Renée Zellweger, Colin Firth og Hugh Grant i hovedrollerne, og Helen Fielding var også selv en af manuskriptforfatterne på filmen.

Helen Fielding var med til at grundlægge den genre, der sidenhen så populært er blevet døbt chick-lit. Ved at skrive om en kvinde, der langt fra er perfekt, skabte Helen Fielding en hovedperson, som flere kunne relatere til. Bridget Jones-karakteren blev med ét en modreaktion på de forventninger, som mange kvinder havde svært ved at leve op til, og står stadig den dag i dag som en ikonisk kvindefigur i litteraturen.

“Vi bliver bombarderet med så mange medieskabte billeder af kvindelig perfektion, at vi ender med at tro, at vi skal være ligesom pigen i 24-timers mascara-reklamen. Hende, der storker fra aerobics til bestyrelsesmøde, hjem til børn og den perfekte ægtemand for at kokkerere et let middagsmåltid til tolv, samtidig med at hun ligner en anorektisk teenagemodel.”
– Helen Fielding

Elskede, klodsede Bridget – en læseguide
Helen Fielding har skrevet tre bøger om Bridget Jones, hvoraf den nyeste bog Bridget Jones: Vild med ham blev udgivet i 2013. Læs med her, og lad LOVEBOOKS guide dig gennem historierne om den elskede singleton fra London.

Bridget Jones’ dagbog er en sand klassiker. Historien om den klodsede, men charmerende Bridget, der nyttesløst sukker efter sin chef, den charmerende, men arrogante Daniel Cleaver, mens hun i sin betroede dagbog forsøger at holde regnskab over de svingende kilo, antallet af cigaretter, vodkasjusser og hånlige blikke fra den stolte advokat Mark Darcy. Bridget Jones’ dagbog er en fortælling om sort uheld, lidt for sene aftener i byen og lidt for meget sprut, men også om venskab og jagten på den helt store kærlighed.

bridget jones vild med ham helen fielding lovebooksBridget Jones: På randen af fornuft er anden bog i serien om den kære Bridget Jones. Bogen følger Bridget, der nu er i et seriøst parforhold (Hvem skulle have troet det!), og hendes mange bump på vejen. Fra en hverdag i London til et fængselsophold i Bangkok følger bogen Bridget i hendes mange eventyr. Bogen er akkurat lige så vanvittigt morsom som dens forgænger.

I 2013 vendte Helen Fielding stærkt tilbage med en ny roman om Bridget.

Bridget Jones: Vild med ham er den tredje bog om Bridget Jones. I den er Bridget både blevet ældre og klogere, og alligevel har hun ikke ændret sig spor. Som 51-årig må Bridget imødegå nye problemer, og hun undrer sig både over kilden til lus i sine børns hår og spekulerer over, hvordan hun kan få en ligeså populær Twitter-profil som Madonna … for ikke at tale om udfordringerne ved at håndtere en ny, ung elsker …

Helen Fieldings bøger om Bridget Jones er ikoniske nyklassikere, og hvis du er i humør til at læse om en helt almindelig kvinde, som bare er helt enormt sjovt og hjertevarmt selskab, så er det denne bogserie, du bør tage hul på.

Dette indlæg blev først bragt på Liveboox’ blog.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address