Følelsesbomber: Twilight-Sagaen

Twilight sagaen Stephenie Meyer

Jeg tror ikke, at der findes ret mange læsere, som ikke kender til Twilight-sagaen. Uanset om man har læst bøgerne, set filmen, eller ingen af delene, så er det nok ikke nogle bøger, der er gået nogens næse forbi. Og jeg må indrømme, at jeg først fik kendskab til bog-serien ret sent. Det var nemlig først i 2009, jeg hørte om dem, og i 2010 var jeg i besiddelse af alle fire bøger og fik dem slugt på ingen tid. Faktisk tog jeg fri for at læse … Ja, altså – jeg pjækkede. Det gjorde jeg, og det var ikke smart, men … hvad gør man ikke, når man er blevet fanget af en god bog? :D

Men til de få som ikke er helt med på, hvad bøgerne handler om, så kan jeg kort fortælle, at Twilight-serien er nogle helt igennem fantastiske ungdomsbøger, som er blevet meget populære både hos det unge publikum, men så sandelig også hos det ældre. Og der er jeg ingen undtagelse.

I bøgerne følger man Bella, som tager til Forks for at bo hos sin far. Her starter hun i skole og møder en gruppe af venner, som hun bliver en del af. Men det er en helt speciel gruppe unge mennesker, som fanger hendes opmærksomhed – nemlig Cullen-familien. I særdeleshed en smuk fyr ved navn Edward Cullen. Og lige når Bella er kommet i kontakt med Edward, så forsvinder han. Meget mystisk og meget uønsket.

Men det er ikke kun Edward der viser sig at være interesseret i Bella. Hendes barndomsven, Jacob, har også besluttet sig for at have et godt øje til hende. Dette er et klassisk trekantsdrama. Og ikke nok med det – det er også valget imellem en vampyr eller en varulv. Hvem vinder Bellas hjerte? Og kan hun elske mere end én person?

Som sagt, så fik jeg først kendskab til bøgerne ret sent. Men det gjorde bare, at jeg havde muligheden for at gå direkte til den efterfølgende bog i serien, når jeg blev færdig med den, jeg var i gang med. Dét var virkelig en lækker fordel. For jeg tror ikke, at jeg ville kunne klare at skulle vente et år på den næste og den næste og den næste. Åhhhh det ville have været helt forfærdeligt.

 Stephenie Meyer Twilight-sagaen

Ved disse bøger har jeg været ALLE følelser igennem. Vrede, glæde, kærlighed, sorg, frustration, overraskelse og irritation. Jeg har råbt og skreget, tudet øjnene ud på mig selv, grinet og endda jublet med glædestårer. Og jeg er glad for, at jeg var alene, da jeg læste dem, for hold da op hvor kunne jeg være blevet gjort godt til grin.

Jeg fik bøgerne læst overraskende hurtigt. Jeg blev simpelthen bare så bidt af dem, at jeg virkelig ikke havde lyst til at ligge dem fra mig. Jeg gik faktisk så langt, at jeg efter at have læst den første bog i serien ikke kunne vente med at se hvordan det endte, så jeg smugkiggede på de sidste sider i de resterende tre bøger. Jeg kunne simpelthen ikke være i min egen krop af spænding.

Og så var der den der dumme kærlighed. Ja, jeg synes den er dum, for det er jo sådan en kærlighed man, efter at have læst bøgerne, hungrer efter. Og jeg havde ikke svært ved at vælge imellem Jacob og Edward. Edward var klart min favorit!

Jeg holder utroligt meget af bøgerne. Og når jeg ser filmene, så vækkes alle følelserne i mig igen. Jeg sidder altid med tårer i øjnene, når den sidste films rulletekster løber over skærmen. Og det er både glædestårer og triste tårer … Ja, jeg er vist bare en tudemarie. Og det vil jeg nok altid være.

Anne-Mette Højbjerg er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog giz-blog.dkEt svar til “Følelsesbomber: Twilight-Sagaen”

  1. […] sorg og længsel, når jeg læser en gribende bog. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om Twilight-sagaen, og nu vil jeg fortælle om en anden bog-serie, der rører mig […]

Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address