Fantastiske Isla

Hvis du var glad for Anna og det franske kys og Lola og naboens søn, så vil du elske Isla og jagten på lykke. De tre bøger af Stephanie Perkins komplimenterer hinanden så godt og ikke kun fordi, at de sammen ser skønne ud på bogreolen (hvilket de gør). De tre historier er vævet ind i hinanden både bogstavelig talt og i overført betydning. De handler alle om den kærlighed, der giver sommerfugle i maven, og som får kroppen til at summe helt ned til tåspidserne.

Men de tre hovedpersoner, Anna, Lola og Isla, komplimenterer også hinanden på samme måde, som bøgerne gør. Der er ligheder og forskelligheder mellem dem alle. Jeg har tidligere skrevet om Anna og Lola, men hvordan passer den tredje bog – og den tredje pige – ind?

Isla formår at være både mere moden og mere uskyldig end Anna og Lola på samme tid. Som de to andre piger er Isla nem at relatere til, og selvom man måske ikke altid er enig i hendes valg, så kan man altid forstå dem.

isla3

Men på en måde afviger Isla og jagten på lykke lidt fra opskriften fra Anna og det franske kys og Lola og naboens søn. I de to første bøger opstår konflikten mellem hovedpersonerne via noget, som kommer udefra. I Isla og jagten på lykke kommer det indefra – fra Isla. Det var noget, som jeg personligt rigtig godt kunne lide, da det er meget menneskeligt og almindeligt. Hvem har ikke trådt sig selv over tæerne, skudt sig selv i foden eller saboteret sig selv? På en måde gjorde det Isla (både bogen og personen) mere virkelig og mere hjerteskærende, da det er så nemt, at sætte sig ind i det, der sker.

Hvis du endnu ikke har læst Isla og jagten på lykke, kan jeg kun anbefale at læse den – den er så sød, så fin og så hjerteskærende. Alt i alt synes jeg, Isla og jagten på lykke er den perfekte slutning på Stephanie Perkins søde triologi, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer fra hende i fremtiden.     

Nina Sanderhoff Hansen er gæsteblogger på LOVEBOOKS.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address