En smuk og varm genkendelighed: LÆSERNE I BROKEN WHEEL ANBEFALER

læserne i broken wheel læseheste bøger lovebooks katarina bivald

Her er nogle ting jeg elsker:

  • Boganbefalinger
  • Bogbutikker
  • Kærlighedshistorier

Bland det hele sammen i én bog? Jeg er solgt. Der er faktisk nærmest intet bedre end bøger, der nævner eller inkorporerer andre bøger, og Læserne i Broken Wheel anbefaler gør det nærmest i overflod.

Vi følger den svenske Sara, der er taget til den lille by Broken Wheel i USA, for at besøge sin penneveninde, Amy. Men da Sara ankommer, venter der hende en stor overraskelse, og snart befinder hun sig i en fremmed by helt alene og må for første gang i sit liv beslutte, om hun vil vende ryggen til Broken Wheel og tage hjem, eller endelig leve livet fuldt ud med alle de udfordringer, skuffelser, glæder og overraskelser det må medbringe?

Jeg var helt vild med bogen – ikke kun fordi den er fyldt med referencer til andre bøger, men fordi den var varm. Hver gang jeg satte mig ned for at læse i den, så fyldte den mig med glæde. Det er en af de slags bøger, hvor du bare fra allerførste færd ved, at den vil ende godt. Som læser er man ikke helt sikker på, hvilken slags slutning bogen har. Det er svært at gætte, om det er den klassiske slutning, hvor alle får hinanden, eller om det er en anden slags lykkelig slutning. Men ligemeget hvad, så ved man at den ender godt. Det er ikke en svaghed, medmindre man har at gøre med en forfatter, der ikke formår at gøre sin historie interessant alligevel, sådan en forfatter er Katarina Bivald på ingen måde.

Historien tog undervejs en masse mindre, meget overraskende drejninger. Der var sidehistorier, jeg på ingen måde kunne have gættet ville eksistere, og som glædede mig næsten mere end det primære plot. Der introduceres f.eks. en biseksuel karakter, hvilket var en virkelig positiv overraskelse. Karaktererne hjalp også med at bringe historien til live – hver især var de finurlige, søde, irriterende og fantastisk selskab. Det fantastiske ved Læserne i Broken Wheel anbefaler var, at jeg sjældent kunne gætte præcis, hvordan en scene eller en begivenhed ville finde sted – og indimellem gik det selvfølgelig slet heller ikke, som jeg troede, det ville. Bivald har skabt en historie, der er levende og varm.

Broken Wheel og dens befolkning var vidunderlige at få lov at tilbringe et par timer med. Hver karakter føltes unik, men genkendelig, som en fremmed, du sværger du har set før, og som med sin genkendelighed bringer ro. Jeg følte mig sikker på, at med disse mennesker omkring mig, kunne jeg roligt give slip, læne mig tilbage og lade mig rive med. Jeg blev ført sikkert i land og var en hjertevarm, humoristisk og finurlig fortælling (og en enkelt boganbefaling eller to) rigere.

Læserne i Broken Wheel anbefaler er den perfekte bog til en stille søndag, til toget, til når som helst og hvor som helst, faktisk. Det er en bog til alle tider og steder. Jeg anbefaler den varmt.

Kirstine Sø Dieckmann er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på thoughtsinpurplue.wordpress.com.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address