En serie “ligesom Twilight”: Heksenat-trilogien

Hold nu op hvor har jeg været spændt på at læse Heksenat-trilogien. Jeg havde faktisk ikke hørt ret meget om den, men én ting fangede mig – at der var en snak om, at den mindede en smule om Twilight, Sweep og andre bogserier i den genre. Jeg ELSKER fantasy, og der er bare et eller andet ved historier om vampyrer, dæmoner og hekse, som fascinerer mig helt enormt.

allsoulstrilogy-books-gizblogdk-04aug2016

Heksenat-trilogien fik jeg købt hjem i starten af året, og jeg har været spændt på at læse dem lige siden. Da jeg endelig fandt et hul i min lange to-read liste, så gik jeg i gang med disse. Og det har jeg ikke fortrudt et sekund! Siden i går hvor jeg fik læst den sidste sætning i den sidste bog, har jeg haft en varm følelse indeni. Jeg elsker de her bøger!

Som sagt, minder Heksenat-trilogien en smule om serier, der er skrevet før, men de er alligevel også lidt anderledes. De har et dejligt twist, som gør dem helt unikke.

newbooks-gizblogdk-13feb2016-01

Jeg vil ikke komme med for mange spoilers, men jeg vil da lige kort fortælle, hvad bøgerne handler om, så jer der endnu ikke har læst dem ikke får afsløret for meget. :)

I Heksenat følger vi en alkymistisk historieprofessor ved navn Diana Bishop, som ved et tilfælde får et, hidtil forsvundet, manuskript i hænderne. Et manuskript, der siges at være svaret på oprindelsen af vampyrer, dæmoner og hekse. Manuskriptet indeholder svaret på, hvordan man kan forhindre disse væseners udryddelse. Diana er af hekseslægt, men har siden hun var helt lille nægtet at bruge magi og faktisk også nægtet at erkende sine familierødder. Men skæbnen vil noget andet, og lige så snart hun får manuskriptet i hænderne, begynder hendes hengemte magiske evner at røre på sig. Og pludselig er det ikke længere muligt for hende at lege et “almindeligt menneske”.

Diana støder også ret hurtigt på andre væsener i sine mange besøg på det lokale bibliotek, hvor hun fandt dette manuskript. Men det er især ét væsen, der fanger hendes opmærksomhed – og omvendt. Diana møder nemlig en biokemiker ved navn Matthew Clairmont, som bærer på en skjult identitet som en magtfuld vampyr. Mødet mellem de to bliver hurtigt skæbnesvangert. Hvad der starter med at være en jagt på det mystiske manuskript, forvandler sig hurtigt til forelskelse. Men det skaber problemer. Væsener af forskellige arter må nemlig ikke indlede intime forhold. Og de andre hekse, dæmoner og vampyrer der også jagter manuskriptet gør alt, hvad de kan for at spænde ben for Diana og Matthew.

newbooks-gizblogdk-13feb2016-02

Diana finder hurtigt ud af, hun er den eneste, der kan fremkalde det mystiske manuskript. Men næste gang hun ser manuskriptet, opdager hun, at der er noget galt. Der mangler et par sider, og det er nu op til Diana og Matthew at findes dem. Før kan hemmelighederne i manuskriptet ikke afsløres. Og Diana har en sær følelse af, at manuskriptet har noget med hende at gøre – hende og Matthew. Også selvom de først lige har mødt hinanden …

Mere vil jeg ikke afsløre. Men jeg kan dog fortælle, at der er noget tidsrejse indblandet, noget med børn, dødsfald, uhyggelige opdagelser og hemmeligheder der bliver afsløret og brugt til forhåbentlig at skabe retfærdighed imellem alle væsener.

Det er tre tykke og virkelig spændende bøger, som jeg varmt kan anbefale jer at læse. Jeg sidder lidt tilbage med den samme følelse, som jeg gjorde da jeg læste Twilight, Harry Potter-serien og Sweep. Jeg har grint, grædt, råbt og været chokeret. Alle følelser har været oppe og vende. Et sikkert tegn på at det er en serie, der ender med at ligge mit hjerte rigtig nært.

Anne-Mette Højbjerg er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Giz-blog.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address