En husmors bekendelser

45461_332521240213858_1313950352_n

Jeg tænder for opvaskemaskinen, tørrer køkkenbordet af en sidste gang, og inden jeg slukker lyset i køkkenet, tjekker jeg, at døren er låst og vinduerne lukket. Udenfor pisker regnen ned, og blå/hvide lyn raser jævnligt over himlen efterfulgt af bulder og brag. Jeg skutter mig, trækker bh-stroppen op som er gledet ned over skulderen og griber mit krus med te.

Med teen i den ene hånd og en bog under armen lister jeg lydløst ind for mig selv. Børnene sover, og manden ser fjernsyn i stuen. Stilheden og roen lægger sig over mig, og jeg synker ned i min bløde stol, trækker tæppet op om mig og hengiver mig til flirt, romancer, kærlighed, hed erotik og en stor pakke kleenex. Den praktiske husmor og søde kontormus smider hæmningerne og lader sig fuldstændig forføre.

Og jeg er bestemt ikke den eneste, der glider ind i rollen som en Bridget Jones eller Anastasia Steele. For hvem har ikke brug for, fra tid til anden, at gøre alt det, som kun kan ske på film … eller i en bog.

Jeg har altid været min mand tro i det virkelig liv, men i mit litterære liv er jeg knap så from. Jeg har ladet mig forføre af utallige mænd – den ene smukkere, rigere og mere muskuløs end den anden; Christian, Gideon, Gabe, Jace, Ash, Dominic, Thomas er blot nogle få af de mænd, som har tilført mit liv et gran af ’magi’. Jeg har iklædt mig et utal af smukke designer-kjoler, spist på de mest fantastiske restauranter og fløjet i helikopter over New York, fået manicure, shoppet amok og drukket champagne til morgenmad. Danset på stranden til solnedgangen og elsket i timevis på de mest ubeskrivelige steder og unævnelige måder.

Atju! Et nys river mig ud af min drømmeverden, jeg pudser min tilstoppede næse og ved – uden at behøve kigge mig i spejlet – at min næse er rød, mine øjne er blanke, og min hud ser fedtet ud. Der er lang vej fra virkelige-mig i en oversize t-shirt med uvasket hår og en sejlivet forkølelse til litterære-mig, som kaster sig rundt på silkelagner med sin perfekte krop og den perfekte mand. Og sådan skal det have lov til at være. Det er det, vi blandt andet skal bruge litteraturen til – at lade os forføre, forelske og ikke mindst at drømme. Og så kan det godt være, at manden, som snorker ved siden af mig hver nat, ikke helt lever op til litteraturens Mr. Darcy, men jeg ved jo også godt, at jeg nogle gange lever lidt for meget op til litteraturens Bridget Jones, og fred være med det. Han er min Mr. Darcy, min prins på den hvide hest, og jeg er hans Bridget. Og så længe jeg kan have mine små litterære sidespring, så er jeg rigtigt godt tilfreds med både den ene og den anden.

Rikke Andrup er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Andrup’s Bookshelf.

About Rikke Andrup

Gæsteblogger. Blogger til daglig på andrupsbookshelf.com


Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address