En bogelskers førstehjælpskasse

Førstehjælpskasser er noget, vi ofte forbinder med nødsituationer, hvor det gælder om at kunne overleve og kunne komme i kontakt med omverdenen. Læserens førstehjælpskasse er derimod noget anderledes; det handler om at kunne lukke omverdenen ude og kun eksistere i bogen. Her giver jeg et par tips til, hvordan din førstehjælpskasse kan se ud.

Bogelskers førstehjælpskasse

Te er ganske simpelt en nøvendighed for enhver læser. Der er ikke noget, der hænger sammen som te og bøger. Det passer sammen som hånd i handske, og jeg skal komme efter jer. Alt efter hvad tid på dagen det er, skal man også have forskellige slags te. Selv ynder jeg at starte dagen ud med en mild kop te – earl grey el.lign. Ud på eftermiddagen kan jeg godt lide en frisk citronte eller måske myntete, hvis der er en forkølelse på vej. Om aftenen er rooibos te det oplagte valg, fordi den er sød som slik. Den gør sig også godt som iste, hvis man spæder den op med lidt lime.

Vi kommer ikke udenom det. Kager skal der til, når man rigtig skal hygge på sofaen med en god bog. Helst også noget der ikke fedter alt for meget. I virkeligheden egner småkager sig nok bedst på trods af, hvor meget de krummer. Jeg kan anbefale at lave havregrynskager, men husk at lave en stor portion, for de forsvinder ofte inden man når at læse næste kapitel i bogen.

Der er nu engang noget særligt over at sidde og læse i stearinlysets skær. Der skal godt nok mange stearinlys til, hvis der skal være lys nok til at læse i – men prøv engang for det er virkelig hyggeligt. Man skal bare huske at få lidt luft ind, når man puster lysene ud, især hvis der er mange.

frugtte

Selvom man har kage, så er det en god idé med lidt sundt. Det får jeg i hvert fald tit lyst til efter at have spist kage. Skær et par pærer og bananer i mundrette stykker og hvis det skal være ekstra fancy, så kan man jo lave en råcreme og lidt revet chokolade til. Ellers prøv at lave din egen nøddeblanding. Jeg kan godt lide min med mandler, rosiner, tørrede tranebær og lidt mørk chokolade. Det er meget billigere, end dem man køber, og så kan man også variere fra gang til gang.

Vi kommer ikke udenom det. På et tidspunkt glider øjnene i, men det er selvfølgelig der, hvor bogen er allermest spændende! Frem med kaffen. Prøv evt. en smagskaffe. Kaffe med smag af hasselnød har en skøn, skøn duft, der minder lidt om chokolade, og så smager den simpelthen så godt. Irish Cream er også et godt bud. Der findes så mange slags kaffe, så det er bare med at finde den, der falder bedst i ens smag. Forhåbentlig kan man klare et par kapitler mere, når man har fået sig en kop.

Der er ikke noget mere irriterende, end hvis man midt i en god bog er nødt til at stoppe, fordi man skal lave mad, have mere at drikke eller hvad det nu måtte være. Allier dig med kæresten/søsteren/veninden og sørg for, at de kommer med friske forsyninger hele tiden – du kan jo opvarte dem en anden gang ;)

Irene Jensen er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Boghunden.dk.

About Irene Jensen

Gæsteblogger. Blogger til daglig på boghunden.dk


Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address