Drøm dig tilbage i tiden med en historisk roman

Sommetider tror jeg, jeg er blevet født i den forkerte tidsalder. Der er noget ved 1800-tallets romantik og elegance, de galante bejlere og de overdådige balkjoler, der tiltaler mit bankende pigehjerte. Jeg forestiller mig, at det må have været som et eventyr at leve dengang – selvom det nok ikke altid var så rosenrødt. Sandheden er nok, at jeg alligevel ikke ville kunne overleve uden min føntørrer og mit TV.

Og så er det godt, at bøgerne tilbyder mig det bedste fra begge verdener. Jeg kan læse dem i min magelige seng med uglet hår og pyjamasbukser på, og jeg kan drømme mig tilbage til fortidens romantik. Gennem bøgerne kan jeg opleve fortidens drama, intriger, fortiede kærlighedserklæringer og sigende blikke, og jeg kan forestille mig, at jeg er den heldige pige, som træder ind i en fyldt balsal iført en glitrende balkjole og ser sin drømmemand betragte hende med længselsfuldt blik.

Vil du også drømme dig tilbage i tiden? Så er her 4 historiske romaner, der alle fungerer som ægte tidsmaskiner.

Luxe Anna Godbersen lovebooks

 

Anna Godbersen har skrevet en dramatisk bogserie om drama, rygter og hemmelige kærlighedsaffærer i New Yorks overklasse i det tidlige 1900-tal.

Luxe er den første bog i serien, der handler om to smukke søstre, Elizabeth og Diana Holland, som er de ukronede selskabsdronninger i Manhattans overklassesliv. De to søstre lever i ubekymret luksus, indtil deres sociale status bliver truet. Pludselig er søstrenes forgyldte fremtid truet af alle i deres omgangskreds. Rygter, jalousi, drama og intriger er overalt, hvor søstrene færdes …

Luxe-serien består af fire selvstændige bøger, der både kan læses sammen og hver for sig. Fortsættelserne RygterJalousi og Pragt udgør fantastisk medrivende læsning.

 

 

 

en passende aftale fay weldon lovebooks

 

Foretag en tidsrejse og læs om 1900-tallets overklasse i Fay Weldons historiske drama En passende aftale. Bogen handler om Lord og Lady Dilberne, som imødegår finansielle problemer og forsøger at redde familiens økonomi ved at arrangere et passende ægteskab mellem sønnen Arthur og en ung pige af både formue og familie.

En passende aftale er første bog i Kærlighed og arv trilogien. Den anden bog i serien hedder Kongen længe leve, og den tredje bog i serien hedder Nye tider. Bøgerne er perfekt underholdning til alle, der følger med i Downton Abbey eller blot nyder at læse om fortidens stramme etikette og familiemæssige forventninger til ægteskab og ære.

 

 

den rigtige brud barbara cartland lovebooks

 

Ingen kan vække fortidens romantik så smukt til live som Barbara Cartland. Hendes bøger er romantiske drømmerejser tilbage til en tid, hvor galante bejlere uddelte håndkys til smukke ungmøer under dramatiske omstændigheder.

Den rigtige brud handler om søstrene Letty og Dorinda, der er vokset op på en forfalden engelsk herregård. Letty er familiens skønhed, hvorimod Dorindas ansigt og krop er dækket af en særpræget form for eksem, som lægerne har opgivet. En dag bliver Letty giftet væk til en velhavende mand i det fjerne Østen. For at redde familiens økonomi imødekommer hun faderens ønske om ægteskabet, selvom tanken gør hendes skrækslagen.

På grund af søsterens angst rejser Dorinda med Letty, og på vejen overvældes de begge af angst og bekymring. For hvem er den mystiske mand, der skal afgøres deres skæbne?

 

stolthed og fordom jane austen

Jane Austens klassiske kærlighedsromaner kan fremkalde suk og længsel hos enhver kvinde. Jane Austen skriver så smukt om 1800-tallets undertrykte følelser og komplicerede samfundsregler, at det er umuligt ikke at blive revet med. Samtidig er Jane Austen kendt for at have skabt verdenslitteraturens ultimative drømmemand – Mr. Darcy.

Og netop Mr. Darcy kan man møde i Stolthed og fordom, der handler om den fattige Bennet-familie med fem døtre, der alle higer efter et fordelagtigt ægteskab. Den næstældste datter i familie, Elizabeth Bennet, er dog anderledes og vil ikke gifte sig til økonomisk sikkerhed – hun vil kun giftes af kærlighed.

Da Elizabeth møder den stolte og rige Mr. Darcy, synes hum, at han er ulideligt arrogant. Da hun senere opdager, at han også har været med til at forhindre hendes søster, Janes, kærlighed til hans ven Bingley, vokser hendes modvilje til afsky.

Men Elizabeth er ikke klar over, at Mr. Darcy er betaget af hendes kønne øjne, og at hans usympatiske opførsel dækker over en dyb forelskelse …Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address