DIY: Hjemmelavede bogvedhæng

Nu elsker jeg jo at være kreativ, og jeg har også tidligere delt et andet kreativt indlæg med jer, hvor jeg viste, hvordan man kunne forvandle gamle bøger til fine pyntegenstande. Denne gang handler indlægget igen om at være kreativ i bøgernes verden, og jeg vil, som I ser i overskriften og på billederne, fortælle hvordan man kan lave nogle søde små bogvedhæng til en halskæde. Som bogorm er man jo ikke bleg for at vise, hvor meget man elsker at læse – og med sådan et vedhæng her i halskæden, så kan det vist ikke vises tydeligere. :)

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-01
I dag vil jeg vise, hvordan jeg har lavet disse vedhæng. De er lavet i noget der hedder cernit, men man kan også bruge fimo-ler, da det er stort set det samme. Det er super nemt at arbejde med og virkelig hyggeligt. Man kan jo lave lige, hvad man vil.

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-02

Jeg har valgt at bruge nogle naturlige farver til mine bogvedhæng – altså en brun og en støvet mosgrøn. Lidt gammeldags, men det må gerne se lidt antikt ud. Ud over cernit skal man også bruge en kniv, en tandstik og nogle tænger. Cernitten skal blødgøres, og det gør man ved at massere det godt i hænderne.

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-03

Det første jeg har lavet er selve indmaden af bøgerne – altså det, som skal være siderne. Jeg laver dem i forskellige størrelser, da jeg gerne vil ligge dem ovenpå hinanden, og for at begge bøgerne skal kunne ses, så skal de være i forskellige størrelser.

Man former indmaden af bøgerne i små, flade firkanter. Jeg kunne sagtens have lavet klumperne skarpe i kanterne, men jeg kan godt lide de runde hjørner, så for mig gør det ikke noget, at det ser lidt “legetøjs”-agtigt ud.

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-04

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-05

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-06

Det næste man skal lave er omslaget på bøgerne. Her er det vigtigt, at man får lavet et tyndt stykke cernit, og det skal selvfølgelig være stort nok til at kunne nå rundt om ”indmaden” på bogen. Herefter skærer jeg kanterne af med kniven, og så runder jeg hjørnerne af med en finger. Det gør man meget nemt ved at gnubbe forsigtigt over cernitten. Og voíla! Så har man en bog! Og så skal man bare have lavet detaljer på dem.

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-07

Jeg har ikke gjort så meget ud af detaljerne på bogvedhængene, men lidt er der kommet på. Og efter man har lavet lidt detaljer, så er det bare med at sætte en stav i vedhænget, så det kan sidde i en kæde. Jeg klippede et stykke af staven, fordi den skulle kortes lidt af. Det stykke har jeg derefter brugt til at sætte bøgerne sammen med. Jeg har sat stykket af staven halvt igennem den ene bog og har derefter presset den anden ned over. Det er nok til at holde bøgerne sammen.

Herefter skal bøgerne bare have 30 min. i ovnen ved 130°. Nemt og enkelt.

homemade-cernit-bookcharms-gizblogdk-08

Jeg håber, at I kunne bruge dette indlæg til noget, og jeg ville da elske at se jeres egne bud, hvis I vælger at springe ud i dette lille kreative projekt. :)

Anne-Mette Højbjerg er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Giz-blog.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address