Den perfekte 2’er

Når man er forelsket i en bog, kan det være både fantastisk og farligt at læse endnu en bog af samme forfatter. For hvad nu hvis bog nr. 2 ikke kan leve op til nr. 1?
Lola og naboens søn lovebooks stephanie perkinsSådan havde jeg det med Lola og naboens søn, inden jeg gik i gang med den. Jeg var både spændt og bange. Spændt på at læse mere fra Stephanie Perkins og bange for, at jeg ville blive skuffet over den. For Anna og det franske kys var virkelig en af forårets lyspunkter, og hvordan kan man konkurrere med perfektion?
I forbindelse med LOVEBOOKS’ read-along var min mening, at jeg ville læse Lola og naboens søn stille og roligt, et par kapitler om dagen og uden hast begive mig ind i Stephanie Perkins nye fortælling. Det skulle dog ikke blive sådan, og i stedet endte jeg med at læse hele bogen på en eftermiddag. Jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig igen!
Man kan aldrig forvente, at en bog griber en fra første ord, så derfor gik jeg roligt i gang med første kapitel, og jeg var ganske underholdt og begejstret, lige indtil jeg nåede s. 45, hvor jeg pludselig gispede af lykke – for hvem blev lige pludselig introduceret? Anne og Étienne! Ja, du har læst rigtigt. Anna og Étienne er en del af Lola’s liv, og selvom deres rolle ikke bliver større end kollegaer og gode venner, så var det et glædeligt gensyn, der straks gjorde historien mere spændende.
Lolas historie fortsætter, og  Lolas karakter voksede langsomt ind i mit hjerte. Lola en personligheder, der virker dragende for læseren, og hendes trang til at følge sin egen vilje er spændende læsning.
Historien udviklede sig egentlig lidt som forventet med både kærlighed, ungdomsopgør samt forløsningen i slutningen. Men bare fordi at nogle ting opfører sig som forventet, gør det dem ikke mindre gode, og jeg nød, at jeg kunne hengive mig til ordene og deres varme omfavnelse, mens resten forløb som det skulle.
Lola og naboens søn er det perfekte bud på sommerens bog, og da den er skrevet i et letlæseligt, flydende sprog, er den for alle, der trænger til at opleve ungdomskærlighedens søde gensyn. Det er en perle, der taler til både yngre og ældre læsere, og den formår at bidrage til både smil og sorg. Stephanie Perkins trækker læseren gennem et register, der efterfølgende føles som frydefuld oplevelse. Jeg er fan! <3

Nena Funk Skov er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Nenaskov.Et svar til “Den perfekte 2’er”

  1. […] Lola og naboens søn – Stephanie Perkins (Lovebooks holdte readalong i juni, og da jeg fik bogen tilsendt, kunne jeg jo kun deltage. Et valg jeg absolut ikke fortrød, hvilket også blev afspejlet i det faktum at den blev læst på en eftermiddag! ) […]

Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address