De flotte forsider

Da jeg var lille, lærte min farmor mig begrebet “at ose”. Min bedstefar sagde altid, at vi gjorde det helt forkert, fordi at ose betyder, at man bare kigger og ikke køber noget. Min farmor og jeg købte altid de skønneste små ting. Især Søstrene Grene havde dengang de mest fantastiske små masker eller porcelæns ting i skønne farver og fyldt med glimmer og fjer.

Jeg elsker stadig at ose! Nu er det oftere bare i boghandlen, og ligesom dengang, så er det sjældent at jeg går tomhændet hjem. :-)

Typisk køber jeg bøger, jeg har hørt om før. Dog kan jeg indimellem finde på at nuppe en bog uden at have kendskab til hverken bog eller forfatter, og det har fået mig til at tænke. Hvad vælger jeg så disse bøger ud fra? Jeg går selvfølgelig altid en smule efter genre, og jeg læser bagsider, men den størst gældende faktor når jeg køber en bog, jeg ikke kender i forvejen er dens forside. Og her kommer fortiden tilbage, for jeg vælger ligesom, da jeg var barn efter skønne, lyserøde farver, glimmer, sølv og masser af bling.

Jeg bevæger mig som en ravn rundt mellem boghylderne og søger efter alt det, der skinner og glimter. Jeg kan spotte bøgerne på lang afstand, og mine ben bevæger sig helt automatisk i retning mod forsiderne, der lokker med romantik og kærlighed.

Chick-lit er en af mine yndslings genre, hvilket i dette tilfælde nok er meget heldigt, da det ofte er netop bøgerne i denne genre, der har de tøsede, festlige forsider, fyldt med farver, glimmer og skønne motiver.

“Mit navn er Nena, og jeg er afhængig af lyserød, sølv, skønhed og glitter”.

Heldigvis er dette ikke en besættelse, jeg ser som yderst skadeligt. Det kunne være meget værre. Jeg kunne være afhængig af at købe bøger med forskellige forsider, og have flere udgaver af samme bog stående på hylden…. nåh jo, det er vist også mig! Måske er jeg bare lidt af en bog’addict’. :-)

Mine yndlings forsider ender dog også tit med at blive mine yndlingsbøger. Måske har jeg en sjette sans for god chick-lit? Det er ihvertfald mine to yndlings chick-lit bøger, der også har mine yndlingsforsider, når jeg kigger på reolen. To bøger jeg vil anbefale alle andre, der holder af søde romantiske historier. Pige i tyverne af Sophie Kinsella og This Charming Man af Marian Keyes.

Billede 02-11-14 13.01.58 Billede 02-11-14 13.02.09

Vælger du nogensinde nye, ukendte bøger ud fra deres forsider? Og hvad tiltaler dig generelt ved forsider? Måske det afhænger af genren?Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address