Bella og Edward blev pludselig til Beau og Edythe

Jeg er Twilight-fan, og da jeg så at Stephenie Meyer havde lavet en genfortolkning af Tusmørke i anledning af bogens 10-års jubilæum, så blev jeg virkelig nysgerrig. Selvfølgelig skulle bogen læses, og det har jeg nu fået gjort. Og hvad er min mening så? Jamen, det vil I selvfølgelige få af vide her i dette indlæg.

lifeandeath-stepheniemayer-gizblogdk-30nov2015-01

Først vil jeg lige opridse, hvad genfortolkningen Liv og død handler om. Den minder meget om den originale historie Tusmørke, men der er også store forandringer, som gør den meget anderledes. Kønsrollerne er nemlig byttet om, så historien fortælles gennem teenagedrengen Beau, der forelsker sig i vampyrpigen Edythe.

Man kan godt genkende lidt af Bella og Edward i Beau og Edythe. Beau flytter til Forks, fordi hans mor og hendes nye mand rejser meget rundt. Beau skal bo hos sin far, som er sherif i byen. Han starter på den lokale skole og falder i snak med en lille gruppe af venner, som bliver en del af hans omgangskreds. Men der er også en gruppe af mystiske og meget utilnærmelige søskende, som vækker Beaus interesse. Det er uundgåeligt for ham at blive en del af deres verden – han forelsker sig nemlig i den smukke pige Edythe. Men ret hurtigt finder han ud af at Edythe og hendes søskende ikke er normale – de er nemlig vampyrer.

lifeandeath-stepheniemayer-gizblogdk-30nov2015-02

Selve historien minder som sagt meget om den originale, men der er også store forskelle. Forskellige tidspunkter hvor samtaler, oplevelser og kriser opstår, og andre måder ting sker på. Stephenie Meyer har formået at samle alle fire bøger i én med denne genfortolkning, men der er også lidt, man sidder og savner, når man nu har læst de originale bøger. Hvis man kan, så skal man nok helst glemme alt om den originale historie, når man læser denne.

Bogen er nok til dels en måde for Stephenie Meyer at vise, at man sagtens kunne bytte kønsrollerne om og derved lukke den kritik, som har haglet ned over Bella og Edward i den originale saga. Men det var en underholdende bog, og jeg fortryder ikke at jeg fik den læst og nu har den i min samling.  Som en ægte Twilight-fan kan man ikke undvære bogen i sin samling! 

Den klassiske kærlighedshistorie er også at finde i Liv og død, og der bliver byttet godt og grundigt om på rollerne – hvilket gør det ret sjovt at læse. Det er en bog, man er nødt til at læse, hvis man har læst Twilight-bøgerne. Det er et sjovt twist.

lifeandeath-stepheniemayer-gizblogdk-30nov2015-03

 

 

Anne-Mette Højbjerg er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Giz-blog.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address