Anna Bridgwater: Bliv væk i en roman

Anna Bridgwater er cand.phil. i Litteraturvidenskab, freelancejournalist og forfatter. Hun har skrevet den erotiske e-bogsnovelle Lyst – en kvindes intime bekendelser, og her fortæller hun om, hvad der er vigtigt for hende, når hun læser.

anna_bridgwater

Er det godt eller skidt at glemme tid og sted, mens man fortaber sig i en roman? For mig er det en gave. Men nogle gange får jeg fornemmelsen af, at en medrivende handling ikke regnes for at være så fint som et sprødt og originalt sprog. Men for mig er det fantastisk at dykke ned i en fortælling, som jeg bliver fuldstændig opslugt af. At træde indenfor i et univers af mennesker og steder, som jeg føler, jeg kommer til at kende. At følge med i personernes liv og udfordringer, lide sammen med dem, når de lider, og glæde mig sammen med dem, når de er glade. Det er en skøn oplevelse, og på den måde kan romanernes universer forhåbentlig også gøre mig som læser lidt klogere på, hvad der sker i andre menneskers sind.

Jeg har opsøgt litteratur for at finde den store oplevelse, lige siden jeg var barn. Jeg har været en forslugen læsehest, som har fortæret alt, hvad jeg mødte. Men min læseglæde klingede af for nogle år siden. Det var sjældent, bøgerne tilfredsstillede min jagt på universer, jeg kunne fortabe mig i. Nogle gange spærrede et smukt, men stift sprog for oplevelsen. Andre gange var der for meget ironisk distance til personerne og handlingen. Der var også bøger, hvor det var tydeligt at læse, at forfatteren var dygtig, men hvor indholdet bare ikke vare rigtig interessant.

Men tendensen er vendt. På det seneste har jeg igen fundet fiktion, hvor handling og karakterer har hevet mig med ind i universer, der har fået mig til at glemme tid og sted. Den ene er Benn Q. Holms roman De døde og de levende, som handler om en gruppe mennesker, som prøver at finde en mening med deres liv efter Anden Verdenskrig. De har alle været engageret i modstandsbevægelsen, og de har forskellige måder at takle det antiklimaks, de oplever bagefter.

Romanen er dragende på flere måder: Den handler om noget væsentligt og stiller især skarpt på omkostningerne ved krig. De personer, der optræder i bogen, er flerdimensionelle og fængende, og det er let at blive optaget af Ebbes kamp for både at overskride de sociale skel, der indrammer hans liv, og skabe sig et meningsfyldt liv, når han føler, at mennesker omkring ham har svigtet både ham og deres fælles værdier. Og det er lige så let at genkende og føle sympati for de andre karakterer i bogen, fx den rastløse kæreste Karen og den spændingshungrende Herbert. Romanen univers sugede mig ind, og oplevelsen var både dejlig og mentalt berigende.

Den blå digters kone af Lone Theils er en anden roman, hvor handlingen er i centrum. Jeg har den endnu til gode, men fortællingen om journalisten Nora Sand forsøg på at finde den iranske kvinde Amina lokker med både spænding og et blik i en verden, jeg ikke kender.

I det hele taget synes det, som om handlingen er ved at vinde terræn i danske romaner for tiden. Hvis det er sandt, er jeg lykkelig. Lykkelig som en teenagepige opslugt af sidste afsnit af Calendar Girl-serien. Lykkelig, som dengang selv for første gang begravede mig i John Irvings En bøn for Owen Meany eller Æblemostreglementet. For det er lykken at forsvinde i en bog. For mig er det den perfekte ferieaktivitet.

Jeg håber, at andre læsere bliver lige så opslugt, når de læser min serie ”Lyst – en kvindes intime bekendelser”. Det er derfor, jeg har skrevet serien – for at skabe et univers, som måske kan give læseren et indblik i, hvad der sker i andre menneskers sind.


Lyst – en kvindes intime bekendelser

 9788711477540

“Jeg vil fortælle historien om mit liv. Eller i al fald en del af mit liv. En del af mit liv, som er mig, men som er skjult. Mit sexliv. Det er det, jeg er skabt til. Det er det, jeg kan.”

Verden er fuld af mænd, som en kvinde kan kysse, bide og gå i seng med. Jeg-fortælleren i denne beretning om en ganske almindelig københavnsk kvindes sexliv er en kvindelig Don Juan, som bare ikke kan sige nej. Hun elsker sin mand og sine børn, men de er ikke nok. Hendes liv går i stå uden den pirrende stemning af et nyt eventyr, så når muligheden for en ny erotisk oplevelse viser sig, slår hun til.

Denne historie om en kvinde, der elsker mænd og erotik, er inspireret af en virkelig person af kød og blod. Gennem samtaler med denne kvinde har forfatter Anna Bridgwater nedskrevet hendes fortælling som et vidnesbyrd om det hemmelige liv, hun lever parallelt med sin dagligdag med mand og børn.

Lyst er første novelle i serien En kvindes intime bekendelser.

Køb bogen hos Saxo her.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address