Årets mest romantiske dag

Valentinsdag er kommet for at blive. D. 14. februar er blevet synonymt med røde roser, kildrende forventninger, varme kys og søde hilsner. For blot tyve år siden, var Valentinsdag ikke noget, man fejrede i Danmark, og dagen blev for manges vedkommende forbigået i stilhed. I dag bliver dagen derimod benyttet som en anledning til at hylde og fejre kærligheden – den smukkeste følelse af dem alle. Men hvordan opstod den romantiske tradition egentligt?

Valentinsdag blev indført af pave Gelasius i 496 og blev opkaldt efter den romerske præst Sct. Valentin. Legenden fortæller, at Valentin levede under kejser Claudius den Andens tid og blev dømt til halshugning efter at have overtrådt loven. Claudius den Anden havde udstedt en lov om, at romerske soldater ikke måtte gifte eller forlove sig, men Sct. Valentin viede dem alligevel i smug. Dette blev opdaget, og Valentin blev taget til fange. Inden Valentin blev henrettet d. 14. februar efterlod han sig et afskedsbrev til fangevogterens blinde datter.

Særligt i USA og i England har Valentinsdag været en stor tradition, hvor skriftlige kærlighedserklæringer har været særligt vigtige. Der er tradition for, at hvis man sender et Valentinskort til en, man har kær, så må man ikke direkte skrive, hvem det er fra. Mystiske kort med fine hentydninger bliver udvekslet, og på den måde minder Valentinskortet om et gækkebrev.

I Danmark forsøgte blomsterhandlerne i 1950’erne at indføre Valentinsdag som en dansk tradition. Det lykkedes dog ikke, og traditionen er først for alvor begyndt at vokse de seneste år, hvor blomsterhandlernes dekorative butiksvinduer bugner med langstilkede røde roser og yndige buketter.

Er Valentinsdag noget, du fejrer? I så fald – hvordan?Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address