5 grunde til at genlæse FORNUFT OG FØLELSE

Har du allerede læst Fornuft og følelse? Her er 5 grunde til at læse den igen.

 

1: Kan man nogensinde få nok af oberst Brandon?

Der er mange skønne mænd med i Austens romaner. I Fornuft og følelse er det særligt den dedikerede oberst Brandon, der har vundet vores hjerter. Han forelsker sig i stilhed og på afstand, og det er så smukt at (gen)læse. Man kan kun drømme om en mand som ham.

 

2: Den vil få dig til at grine

Hvis du troede, Mr. Collins fra Stolthed og fordom var en sjov karakter, så bare vent til du bliver mindet om Mrs. Jennings, Sir John Middleton, Charlotte Palmer og Mr. Palmer. Fornuft og følelse vrimler med sjove karakterer og morsom melodramatik.

 

3: Bliv mindet om hvor vigtige søstre er

Fornuft og følelse handler om de to søstre, Marianne og Elinor, der er hinandens klare modsætninger. Sommetider kan det med familiemedlemmere, uenigheder og forskelligheder være svært – men Jane Austen minder os om, at man skal sætte pris på hinandens forskellige perspektiver. Og om hvor fantastiske søstre er. Genlæs bogen og bliv fyldt med ægte søskendekærlighed.

 

4: Så har du en undskyldning for at gense filmen

Enhver genlæsning af Fornuft og følelse skal selvfølgelig afsluttes med at se filmen. Vi anbefaler, at du læner dig tilbage og ser filmatiseringen fra 1995 med Hugh Grant, Kate Winslet, Emma Thompson og den nyligt afdøde Alan Rickman i hovedrollerne. Det er en vidunderlig filmatisering, som er perfekt opmuntring på en af disse kedelige vinterdage – efter du har læst bogen, naturligvis.

 

5: 200 år gammel romantik

Fornuft og følelse er Jane Austens debutroman og blev udgivet i 1811. Det er nu 205 år siden, bogen blev udgivet, og den bliver stadig læst, nyoversat og genudgivet over hele verden. Det er en bog, der har udholdt tidens gang, og derfor er den stadig værd at læse. Og at genlæse.

 


fornuft og følelse

 

Fornuft og følelse, som er Jane Austens debutroman fra 1811, er en af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner.

Marianne Dashwood har følelserne uden på tøjet, og da hun forelsker sig i den flotte men upassende John Willoughby, ignorerer hun sin storesøster Elinors advarsel om, at hendes impulsive opførsel gør hende til genstand for sladder og hentydninger. Elinor er derimod altid opmærksom på de sociale konventioner og kæmper for at skjule sin egen romantiske skuffelse, selv for sine allernærmeste.

Gennem søstrenes sideløbende erfaringer med kærlighed – og frygten for at miste den – lærer de, at de må være både fornuftige og følsomme, hvis de skal finde lykken i et samfund, hvor magt og status afgør kærlighedens spilleregler.

Fornuft og følelse er nyoversat af Vibeke Houstrup og udkommer d. 1. marts. Forudbestil bogen her.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address