3 filmatiseringer af FORNUFT OG FØLELSE

Er du også helt vild med Jane Austen? Og mangler du måske en god film til en dag under dynen? Vi guider dig igennem de bedste filmatiseringer af Fornuft og følelse, så du får inspiration til din næste filmdag. Hvilken Austen-film er din favorit?

Mini-serien fra 1981

8cafb7d9-83f3-41b9-8f43-234921170939

BBC er kendt for deres Austen-filmatiseringer, og det er også BBC, der står bag denne filmatisering fra 1981. Det er filmatiseringen for dig, der er vild med brusende skørter og smukke scener – og som gerne vil tilbringe en hel eftermiddag foran fjernsynet. Filmatiseringen fra 1981 er nemlig en mini-serie og varer næsten tre timer. Perfekt til en gråvejrssøndag under dynen.

 

Stjernefilmen fra 1995

sense and sensibility 1995

 

Denne film fra 1995 er afgjort den mest berømte filmatisering af Fornuft og følelse. Den er instrueret af Ang Lee og har stjerner som Kate Winslett, Emma Thompson, Hugh Grant og Alan Rickman i hovedrollerne. Og den er fantastisk – fyldt med smukke scener og præcise replikker, der afspejler hovedpersonernes hjertekvaler.

Hvis du vil lade dig rive med af stemningen og sukke lidt over Hugh Grant, er det uden tvivl denne filmatisering, du skal se. Den følger ikke Austens roman så præcist som de andre filmatiseringer, vi har nævnt – men den er troværdig overfor Austens tone.

Den nyeste filmatisering

fornuftogfølelse01

 

Den seneste filmatisering af Fornuft og følelse er en mini-serie fra 2008. Det er 180 minutters underholdning, og der er mange udsøgte kostumer og naturbilleder med. James Davies er instruktør, og han sørger for drama, kærlighed og troværdighed på skærmen med bl.a. Dominic Cooper og Hattie Morahan i hovedrollerne. Det er en sand fornøjelse.


fornuft og følelse

Fornuft og følelse, som er Jane Austens debutroman fra 1811, er en af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner.

Marianne Dashwood har følelserne uden på tøjet, og da hun forelsker sig i den flotte men upassende John Willoughby, ignorerer hun sin storesøster Elinors advarsel om, at hendes impulsive opførsel gør hende til genstand for sladder og hentydninger. Elinor er derimod altid opmærksom på de sociale konventioner og kæmper for at skjule sin egen romantiske skuffelse, selv for sine allernærmeste.

Gennem søstrenes sideløbende erfaringer med kærlighed – og frygten for at miste den – lærer de, at de må være både fornuftige og følsomme, hvis de skal finde lykken i et samfund, hvor magt og status afgør kærlighedens spilleregler.

Fornuft og følelse er nyoversat af Vibeke Houstrup og udkommer d. 1. marts. Forudbestil bogen her.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address