10 kærlighedsfilm der kan redde min dag

Alle kan have dage, hvor følelsen af gråvejr er lidt mere overvældende end normalt. På sådanne dage er det godt, at man altid kan indtage sofaen, krybe under dynen og tænde for en af sine yndlingsfilm om kærlighed. I mit tilfælde findes specielt 10 af slagsen, som kan gøre enhver gråvejrsdag lidt bedre, og dem vil jeg gerne dele med jer. Listen over mine yndlingskærlighedsfilm er en liste der både indeholder nyere film, men også film som jeg har elsket, siden jeg var ung og måtte ty til VHS og mit lille 14”-fjernsyn på mit ungdomsværelse.
 Love Actually (2003) og The Holiday (2006).
Begge film gemmer jeg til de søde, kolde og forventningsfulde julemåneder. De fungerer helt perfekt, når det hele bliver en smule for meget, og jeg bare har lyst til at fordybe mig i hjertevarm romantik.
Never Been Kissed (1999).
Kærlighedsfilm må også gerne indeholde humor, og jeg elsker Drew Barrymore og hendes lidt clueless optræden. Never Been Kissed er en af de film, der er fyldt med både humor og varme.
Stolthed og fordom (2005) og Becoming Jane (2007).
Både Stolthed og fordom og Becoming Jane er Austen-film, og jeg elsker Jane Austen. Kærlighedshistorierne foregår langt tilbage i tiden, men de er alligevel så genkendelige og så inderligt romantiske.
A Walk to Remember (2002).
Jeg kan stadig huske den første gang, jeg så A Walk to Remember. Plottet overrumplede og overvældede mig, og førte mig igennem den helt store tudetur! Det er en film, der får alle følelserne frem.
P. S. I Love You (2007).
Jeg tuder gerne til film. Men lige præcis denne film er stort set en tudefilm fra det første minut til det sidste sekund. Det er en af de film, jeg elsker at se, når jeg har brug for at slippe følelserne løs og tude igennem.
You’ve Got Mail (1998).
Enhver bogelsker bør have denne film stående på filmhylden. Den er ikke bare fyldt med kærlighed og humor, men også med massevis af bøger. Bogen handler nemlig om to boghandlere, der konkurrerer mod hinanden i et passioneret had/kærlighedsforhold. Hovedrolleindehaverne Meg Ryan og Tom Hanks kan redde enhver regnvejrsdag.
Pretty Woman (1990) og Notting Hill (1999).
Hvem elsker ikke Julia Roberts? Den kække hovedperson der formår at tryllebinde seerne med sit fantastiske smil. Et smil der smitter helt ud gennem skærmen – og som altid gør mig i meget bedre humør. Den bedste scene jeg nogensinde har set i en kærlighedsfilm kommer også fra Pretty Woman. Julia Roberts’ grin er smittende.

Nena Funk Skov er gæsteblogger på LOVEBOOKS, og blogger til daglig på sin egen blog Nenaskov.3 svar til “10 kærlighedsfilm der kan redde min dag”

  1. Anne siger:

    Hold da op – du har live nævnt 10 DVDer som jeg har i min reol :)

  2. […] Du kan se indlægget her. […]

Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address