10 grunde til at elske kærlighedsbøger

Der er mange gode grunde til at elske kærlighedsbøger. De smukke fortællinger om tårer og kys, mavepine og sommerfugle, første møder og bitre afskedshilsner er uimodståelige. Her er 10 grunde til, at jeg elsker at læse kærlighedsbøger.

1: Happy endings. Kan man andet end at elske en slutning, som ender med et kys? Der er noget rart ved at vide, at uanset hvor mange problemer helten og heltinden bliver stillet overfor, får de hinanden alligevel. Ganske enkelt fordi de er meant to be.

2Kærlighedsbøger opliver håbet om, at drømmemanden eksisterer. Manden som man troede, man aldrig ville møde, manden som man tvivlede på overhovedet fandtes, kan ofte findes i en kærlighedsbog. Når kæresten er optaget af TV-skærmen eller singlelivet irriterer, minder kærlighedsheltene en om, at perfekte mænd findes (eller at de i det mindste kan opfindes).

3: Hovedpersonerne føles genkendelige. På en dårlig dag kan man altid minde sig selv om, at Bridget Jones ofte havde det værre og alligevel endte med både job, mand og mini-ferie. Det er herligt at læse om kvinder, der kan være usikre og klodsede – akkurat som en selv.

4: Genoplivelse af gammeldags romantik. I en tidsalder hvor en sms med en enkelt hjertesmiley har erstattet de dybtfølte, poetiske og alenlange kærlighedsbreve er det sommetider nødvendigt med en lille tidsrejse til en tidsperiode, hvor en serenade var mere end et råbende musikønske til en DJ.

5: Kærlighedsbøger handler om følelser – og de får os til at føle. Jeg har tudet min vej igennem hele Nicholas Sparks’ forfatterskab og efter mange skeptiske blikke fra medpassagerer i tog og bus, har jeg forbudt mig selv at læse dem i offentligheden. Det er bøger, jeg kun kan læse derhjemme iført nattøj og bevæbnet med Kleenex, for det er bøger, der spiller på alle følelser.


6: Kærlighedsbøger kan blive til skønne kærlighedsfilm. 
Når kærlighedsbøger bliver filmatiseret, og kærlighedsheltene skal castes, bliver der altid opsporet en vidundermand til rollen (Ja, jeg sukker stadig over Ryan Gosling fra filmatiseringen af Dagbogen. Eller Colin Firth i rollen som Mr. Darcy. Jeg  smugdrømmer indimellem også lidt om Robert Pattinsons glitrende hud i Twilight-filmene).

7: At læse om kærlighed kan sprede varme på selv den koldeste dag. Den kommende vinterkulde kan hurtigt bekæmpes med en brandvarm kærlighedsfortælling. Faktisk tror jeg, at en velskrevet kærlighedshistorie lindrer forkølelsen bedre end både suppe og te – men det er selvfølgelig bare en teori, jeg stadig mangler at bevise videnskabeligt.

8Der er så mange subgenrer inden for genren. Uanset om man vil læse om den første forelskelse og tidlige sommerfugle i maven, sensuelle vampyrer, uforbederlige bad boys, ærbar kærlighed i et andet århundrede eller om et intenst had/kærlighedsforhold så er der altid en kærlighedsfortælling til ethvert humør.

9: Kærlighedsbøger er page-turnere. Selv læsere der ikke holder af kærlighedsbøger må ofte indrømme, at de er hurtigt læst. Det er de nemlig – for det er alt for pinefuldt at stoppe læsningen, før man ved, om de to elskende virkelig får hinanden til sidst (det skal de jo!)

10: Vi elsker forelskelse. Kærlighed er den smukkeste følelse i verden, og selvfølgelig elsker vi at læse om den. Der er i virkeligheden intet underligt i, at vi gerne vil læse om noget, der fylder så meget i vores liv. Kærligheden er altid værd at fejre – også med læsningen af en god kærlighedshistorie. Kærlighedsbøgerne kan noget, som ingen andre bøger kan. Og det er derfor, LOVEBOOKS er til.

Har jeg glemt et punkt på listen, og har du noget at tilføje? Skriv en kommentar og fortæl hvorfor du elsker kærlighedshistorier.Skriv et svar

YOU MAY LIKE
Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address